Καλαμάτα: Χριστούγεννα με… αθόρυβα πυροτεχνήματα!

Πυροτεχνήματα χωρίς θόρυβο; Βεβαίως και υπάρχουν… στην Καλαμάτα! Ο Δήμος Καλαμάτας έκανε γνωστή την απόφασή του να χρησιμοποιήσει φέτος στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου του, τα αθόρυβα πυροτεχνήματα.

Υπάρχουν πλέον πυροτεχνήματα τα οποία είναι αθόρυβα ή χαμηλού θορύβου, χωρίς όμως να υστερούν στην ομορφιά και στα σχέδια, όπως τα πυροτεχνήματα θορύβου. Τα αθόρυβα, ή χαμηλού θορύβου πυροτεχνήματα, προσφέρουν ηρεμία και ασφάλεια, προσφέροντας παράλληλα εντυπωσιακό θέαμα στον ουρανό ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους.

Τα θορυβώδη πυροτεχνήματα και βεγγαλικά, προκαλούν αναστάτωση και τρόμο στα ζωάκια, είτε είναι αδέσποτα, είτε δεσποζόμενα. Τα ζωάκια, δεν αντιλαμβάνονται τον λόγο του θορύβου, με αποτέλεσμα να πανικοβάλλονται. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. Οι ηλικιωμένοι αυτοί άνθρωποι ταράζονται πολύ στο άκουσμα των πυροτεχνημάτων και των βεγγαλικών. Έχουν άλλο τρόπο ζωής, είναι ασθενείς, ή κοιμούνται νωρίς και οι έντονοι θόρυβοι ταράσουν την ηρεμία τους, με πολλές φορές άσχημα αποτελέσματα.

Δήμοι στην Ιταλία, σε πολλές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, όπως στην φωταγώγηση του δέντρου και στην γιορτή για το καλωσόρισμα της νέας χρονιάς, πήραν απόφαση να χρησιμοποιήσουν τα αθόρυβα πυροτεχνήματα. Επιπλέον, στην πόλη Collecchio, εάν χρησιμοποιηθούν κανονικά πυροτεχνήματα και βεγγαλικά θα τιμωρηθούν βάση νόμου.

Μήπως ήρθε η ώρα να μετακομίσουμε στην Καλαμάτα;