Καυτή σοκολάτα με πιπέρι cayenne

Its the most wonderful time of the year”λένε και ποιος δεν συμφωνεί μαζί τους..Σιγά σιγά η πόλη αλλάζει γεμίζει φωτάκια, οι βιτρίνες στολίζονται, όλοι κυκλοφορούν με τεράστιες σακούλες με δώρα..όπως και να το πεις όλοι είναι πιο χαρούμενοι αυτή την εποχή. Ξέχασα κάτι; Α, ναι το κρύο που σίγουρα μας ανοίγει λίγο την όρεξη για γλυκάκι. Πάμε λοιπόν να δούμε πώς θα κάνεις πρωτότυπες συνταγές χρησιμοποιώντας το πιπέρι cayenne(γιατί ποιος είπε ότι το πιπέρι το χρησιμοποιούμε μόνο σε αλμυρές συνταγές);

Υλικά(για 2 άτομα-αφού είναι κρύο και καιρός για 2 να το κάνουμε και σωστά)

1 φλιτζάνι γάλα

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Ζάχαρη (αν θέλετε)

Σαντιγί

1 κουταλάκι του γλυκου πιπέρι καγιέν ή τσίλι σε σκόνη

Κουβερτούρα σπασμένη στα κομμάτια της

Σημειώση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο το γάλα – απλά δεν θα είναι τόσο βελούδινη.

  1. Ζεσταίνετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος
  2. Ρίχνετε το γάλα και την κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να εμφανιστούν στο πλάι φυσαλίδες
  3. Προσθέτετε την σαντιγί μαζί στο ζεστό γάλα και προσθέτετε την σοκολάτα σιγά σιγά ώστε να γίνει κρέμα .
  4. Προσθέτετε πιπέρι καγιέν