Η πρώτη πινελιά Χριστουγέννων στον χώρο σας

Φτάσαμε αισίως στο δεύτερο 10μερο του Νοεμβρίου και ήδη ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα. Υπάρχουν πολλοί που λατρεύουν αυτές τις γιορτές κι έτσι θα δείτε τα σπίτια και τα μπαλκόνια τους στολισμένα από τα μέσα, μην πω, αρχές Νοεμβρίου. Υπάρχει ωστόσο και μια μερίδα ανθρώπων, στους οποίους συγκαταλέγεται και η αρθρογράφος, οι οποίοι δεν μπορούν να μπουν αμέσως στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Συγκέντρωσα λοιπόν μερικές διακοσμητικές ιδέες για μια ήπια μετάβαση στην Χριστουγεννιάτικη περίοδο η οποία κορυφώνεται με τον στολισμό του δέντρου. Κι αν ανήκετε στους λάτρεις των Χριστουγέννων, ευκαιρία να εμπλουτίσετε την διακόσμηση του χώρου σας ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:

Ξεκινήστε με τα φωτάκια

Πολλοί διακοσμητές μας συμβουλεύουν να διατηρούμε ένα χριστουγεννιάτικο στοιχείο διακόσμησης στο σπίτι μας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου καθώς με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται αυτόματα μια αίσθηση ζεστασιάς και χαρούμενης ατμόσφαιρας στον χώρο μας. Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι να παίξετε με τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια. Μπορείτε για παράδειγμα να τα τοποθετήσετε μέσα σε ένα γυάλινο βάζο ή να τα τυλίξετε γύρω από μερικά καλάμια. Κάντε το τώρα, και δεν θα χρειαστεί να ξεστολίσετε ποτέ!

Μαξιλαράκια με χριστουγεννιάτικα στοιχεία

Μερικά μαξιλαράκια με κεντημένο έναν Άγιο Βασίλη, έναν τάρανδο, ένα έλατο, ένα χιονάνθρωπο… απλωμένα στον καναπέ σας δημιουργούν χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στη στιγμή!

Χριστουγεννιάτικα στολίδια με κουπάτ (ή αλλιώς φορμάκια για μπισκότα)

Επειδή, μεταξύ μας, ούτε φέτος πρόκειται να φτιάξετε μελομακάρονα και κουραμπιέδες μόνες σας, υπάρχει τρόπος να κάνετε απόσβεση της αγοράς εκείνων των κουπάτ σε σχήμα αγγέλου, χριστουγεννιάτικου δέντρου κτλ. Χρησιμοποιήστε το κουπάτ ως κοπτικό πάνω σε ένα χαρτόνι στο οποίο θα έχετε κολλήσει ύφασμα με χριστουγεννιάτικο print όπως το κλασσικό πράσινο-κόκκινο καρώ και κολλήστε το στο κουπάτ, δημιουργώντας μια πίσω όψη. Περάστε κλωστή ή κορδέλα και κρεμάστε τα κουπάτ σε διάφορα σημεία στο σπίτι σας, για παράδειγμα στα πόμολα των ντουλαπιών της κουζίνας ή κρατήστε ως στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας.

Κολάζ με χριστουγεννιάτικες κάρτες

Κάθε χρόνο λαμβάνουμε χριστουγεννιάτικες κάρτες ή έχουμε κρατήσει κάρτες παλαιότερων ετών. Ένας πρακτικός και καλλιτεχνικός τρόπος αξιοποίησηςτους είναι να δημιουργήσετε ένα κολάζ με τις κάρτες κι έτσι να αποκτήσετε τον δικό σας χριστουγεννιάτικο πίνακα.

Αναδιοργανώστε τη βιβλιοθήκη σας

Τοποθετήστε τα βιβλία στα ράφια της βιβλιοθήκης σας με τέτοιο τρόπο που να σχηματίζουν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, όπως στην κάτωθι φωτογραφία. Κανείς δεν πρόκειται να σας κατηγορήσει για ακατάστατη, απλώς έχετε καλλιτεχνική άποψη 😉

Λοιπόν, είστε τώρα έτοιμοι να στολίσετε το δέντρο;