Η πιο βαθιά και παγωμένη λίμνη του κόσμου!

Η περίφημη λίμνη της Βαϊκάλης είναι η πιο παλιά, αλλά και η πιο βαθιά λίμνη του πλανήτη. Βρίσκεται στην πόλη Ιρκούτσκ στη Σιβηρία και κατά τη διάρκεια του χειμώνα παγώνει δημιουργώντας ένα μοναδικά όμορφο τοπίο. Σύμφωνα με τους γεωλόγους, το βάθος της ανέρχεται περίπου στα 744,4 μέτρα, ενώ υφίσταται εδώ και 25 χρόνια. Οι κάτοικοι της γύρω περιοχής την αποκαλούν όχι αδικαιολόγητα «θάλασσα», αφού έχει μήκος 650 χλμ. Μάλιστα, εάν αποφασίσει κάποιος να περπατήσει γύρω της θα χρειαστεί 4 μήνες καθημερινού περιπάτου, ενώ επιπλέον τροφοδοτεί 300 ποτάμια και στο εσωτερικό της φιλοξενεί 22 νησιά.

2


4

6

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παράλληλα, η διαύγεια του νερού το καλοκαίρι φτάνει τα 40 μέτρα, ενώ οι ακτές της στολίζονται από πολύχρωμα λουλούδια και το καλοκαίρι αποτελεί αναμφίβολα τη καλύτερη εποχή για μια μοναδική βαρκάδα. Ωστόσο, το χειμώνα όμως όλα αλλάζουν, καθώς η λίμνη παγώνει μετατρέποντας την έτσι σε έναν μοναδικό προορισμό για βόλτες με έλκηθρο.

Σημαντικό επίσης είναι ότι το 1904 πάνω από τη λίμνη κατασκευάστηκε ένας σιδηρόδρομος για τις μεταφορές 65 ατμομηχανών με 2300 φορτωμένα βαγόνια.