Η πιο σημαντική απόφαση της νέας χρονιάς

αποφάσεις νέας χρονιάς

Πόσα “ναι” είπες τη χρονιά που φεύγει ενώ ήθελες να πεις “όχι”;

Πόσες φορές δεν πέρασες άσχημα ή αδιάφορα στις Γιορτές επειδή έβαλες τα “θέλω” των άλλων πάνω από τα δικά σου; (όπως συνηθίζεις να κάνεις γενικά)

Πόσες φορές το “Είμαι καλά” που απαντάς είναι καθαρά τυπικό και δεν εκφράζει την πραγματικότητα;

Με την ευκαιρία της νέας χρονιάς, που πάντα μας γεμίζει με ελπίδα, ήρθε η στιγμή να κάνεις πράξη τα παρακάτω για να είναι το 2016 το πρώτο έτος της πιο ευτυχισμένης ζωής σου:

Βγαλ’το από μέσα σου

Γιατί αν δεν το κάνεις, συσσωρεύεις θυμό απέναντι στον εαυτό σου και τους άλλους. Όσο περισσότερο ακούς τον εαυτό σου, τόσο πιο εύκολο θα σου είναι να εκφράσεις αυτό που θέλεις και με αυτόν τον τρόπο βρίσκεις εντέλει, και αυτό που επιθυμείς.

Πες “τα καλύτερα” για τον εαυτό σου

Ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας, αντικατοπτρίζεται στους άλλους. Ένας άνθρωπος που είναι πολύ αυστηρός με τον εαυτό του συνήθως γίνεται αποδέκτης πολύ αρνητικών σχολίων από το περιβάλλον του. Παρόλο που είναι σημαντικό να είμαστε ρεαλιστές σχετικά με το χαρακτήρα και τις δυνατότητες μας η υπερβολική αυστηρότητα διαστρεβλώνει την αντίληψη μας. Προσπάθησε για κάθε αρνητική άποψη που εκφράζεις για τον εαυτό σου, να την αντιπαραθέτεις με κάποια θετική. Και ναι, έχεις πολλά θετικά στοιχεία!

Δημιούργησε ένα περιβάλλον καλοσύνης και αισιοδοξίας γύρω σου

Φίλοι αισιόδοξοι και χαμογελαστοί, ένας όμορφος χώρος, ένα φαγητό που λατρεύεις ή που δοκιμάζεις για πρώτη φορά, η επαφή με τα παιδιά. Δημιούργησε μία λιγότερο τοξική καθημερινότητα και σχεδόν ασυνείδητα θα βγει ο θετικός και χαρούμενος εαυτός σου προς τα έξω.

Η πιο σημαντική απόφαση της νέας χρονιάς είναι να βάλεις προτεραιότητα τον εαυτό σου!