Η «Ονειρούπολη» της Δράμας ανοίγει σήμερα τις πύλες της

Για έναν ολόκληρο μήνα ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι θα ταξιδέψει τη φαντασία σε μαγικούς κόσμους

Η «Ονειρούπολη» της Δράμας ανοίγει τις πύλες σήμερα Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 και για έναν ολόκληρο μήνα. Στη φετινή τελετή έναρξης, στη μεγάλη σκηνή του κεντρικού πάρκου, ο μεγάλος Ελληνας παραμυθάς Ευγένιος Τριβιζάς θα προσκαλέσει τα παιδιά για ακόμη ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι που θα ταξιδέψει τη φαντασία σε κόσμους μαγικούς.

Για 14η χρονιά η πόλη της Δράμας προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στη μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή της χώρας. Τους προσκαλεί στην «Ονειρούπολη, τη μία και μοναδική πρωτεύουσα των Χριστουγέννων», όπου έχει το σπίτι του ο αγαπημένος Αγιος των παιδιών, ο  Αγιος Βασίλης. Ο Δήμος Δράμας και το σύνολο των τοπικών φορέων της πόλης και της ακριτικής Περιφερειακής Ενότητας προσκαλεί τους επισκέπτες σε έναν μαγευτικό κόσμο, γεμάτο εκπλήξεις και πολλές δωρεάν δράσεις για παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά και για όλους όσοι θέλουν να κρατήσουν πάντα ζωντανή τη μαγεία των παραμυθιών, τη θαλπωρή, τη ζεστή φιλοξενία, κυρίως, όμως, την πίστη ότι οι άνθρωποι χρειάζονται πάντα λίγη από τη χρυσόσκονη των παραμυθιών και να μοιραστούν όμορφες στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα.

«Καθημερινά, θα προσφέρονται εκατοντάδες διαφορετικές δωρεάν δράσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και θεματικά εργαστήρια. Παιδιά και όσοι νιώθουν νέοι θα έχουν τη δυνατότητα να χορέψουν, να τραγουδήσουν, να παίξουν, να εξασκήσουν τη δημιουργικότητά τους, να ζωγραφίσουν, να διδαχθούν, να ανταμώσουν με τους χριστουγεννιάτικους ήρωες και πρωταγωνιστές των παραμυθιών, να μαγειρέψουν, να συμβάλλουν στο έργο φορέων και συλλόγων. Με λίγα λόγια να ζήσουν εμπειρίες και να γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές σε αυτό το μοναδικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι» όπως ανέφερε ο δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος.

Η Ονειρούπολη της Δράμας ιδρύθηκε το 2004 και δεκατέσσερα συνεχόμενα Χριστούγεννα φιλοξενεί στο ομορφότερο και πιο παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο πάρκο της Ελλάδας χιλιάδες επισκέπτες από όλον τον κόσμο, κάνοντας τη Δράμα πρωτεύουσα των Χριστουγέννων! Στο πλαίσιο αυτό η Ονειρούπολη Δράμας 2017-2018 αναπτύσσει τη φιλοσοφία της, εξελίσσεται, αναμορφώνεται και δημιουργεί μια νέα πολιτιστική εμπειρία για τον επισκέπτη.

Την πρώτη σελίδα του νέου παραμυθιού της Ονειρούπολης θα γράψει στις 7:00 μμ., ο κοσμαγάπητος Ελληνας παραμυθάς Ευγένιος Τριβιζάς, εγκαινιάζοντας την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου και το νέο θεσμό «Χρυσό Κλειδί της Ονειρούπολης», το οποίο και θα τού παραδοθεί, ανακηρύσσοντας τον «πρώτο επίτιμο κάτοικο» της Ονειρούπολης.

Υπό τη διοργάνωση του Δήμου Δράμας και αυτήν τη χρονιά η πρόσβαση στην Ονειρούπολη είναι ελεύθερη και η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις εντελώς δωρεάν. Αυτήν τη χρονιά ένα ενθουσιώδες και δυναμικό Τμήμα Εθελοντών αναλαμβάνει την ξενάγηση στους χώρους και εγγυάται την πιο ζεστή ατμόσφαιρα στην καρδιά του χειμώνα.

Στην Ονειρούπολη Δράμας 2017-2018 οι συμμετέχοντες μπορούν να επισκεφτούν:

  • Το νέο σπίτι του Αη Βασίλη
  • Το Ζαχαροπλαστείο των Ξωτικών
  • Τη Σχολή Χριστουγεννιάτικης Μαγείας
  • Τα PLAYMOBIL στην Ονειρούπολη με Ιππότες & Πριγκίπισσες
  • Το Ταχυδρομικό Εργαστήρι με Γράμματα & Πλαστελίνες
  • Το Σπιτάκι του Παραμυθιού (αφιέρωμα στον Ευγένιο Τριβιζά)
  • Το Σπιτάκι της Ζωγραφικής Προσώπου
  • Το Παγωμένο Εργαστήρι Πειραμάτων (στην κεντρική πλατεία)
  • Το Εργαστήρι του Χαμόγελου
  • Το Εργαστήρι της Φύσης

Μπορούν να ακολουθήσουν μια «Μαγική Διαδρομή» και να ανακαλύψουν κάθε κρυμμένο μυστικό της Ονειρούπολης, κερδίζοντας πολλά δώρα. Μπορούν, επίσης, να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι στο χρόνο και να ζήσουν από κοντά την «Εποχή των Παγετώνων», το νέο κορυφαίο Θεματικό Πάρκο, το οποίο τους δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουν ζώα που έζησαν στη γη πριν από εκατομμύρια χρόνια: Μαμούθ, γλυπτόδοντες, μεγαλοπρεπείς τίγρεις, γιγάντιοι κάστορες, βραδύποδες και άλλα… χαριτωμένα ζωάκια περιμένουν τα Χριστούγεννα στην κεντρική πλατεία της Δράμας.

Το Θεματικό Πάρκο «Η Εποχή των Παγετώνων» (έναρξη 13.12.2017) συνδυάζει τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία με την εξερεύνηση σε έναν περιπετειώδη κόσμο. Ταυτόχρονα, εφοδιάζει με γνώσεις για σημαντικές επιστημονικές ανακαλύψεις, που αφορούν την Εποχή των Παγετώνων. Οι ήχοι των προϊστορικών ζώων, τα χρώματα και οι κινήσεις τους παρασύρουν σε μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Μέσα στις πολλές εκπλήξεις της Ονειρούπολης είναι και η εκδήλωση με τον Ευγένιο Τριβιζά, ο οποίος την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου θα μιλήσει με τους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους, θα υπογράψει αυτόγραφα και τα έσοδα από τις πωλήσεις των βιβλίων θα συγκεντρωθούν αποκλειστικά για φιλανθρωπικό σκοπό.

Οι επισκέπτες της Ονειρούπολης θα απολαύσουν συναυλίες από αγαπημένους καλλιτέχνες, όπως ο Κωνσταντίνος Κουφός, ο Γιώργος Τσαλίκης, οι Les au revoir, οι Vegas, ο Bo (Μπο), ο Μύρωνας Στρατής με τη Μαλού και οι Rec. Η είσοδος στην Ονειρούπολη είναι ελεύθερη.