Η ιστορία πίσω από το Ugly Sweater!

Ένα ugly xmas sweater θεωρείται οποιοδήποτε πουλόβερ έχει θέμα τα Χριστούγεννα και είναι κακόγουστο ή υπερβολικά φανταχτερό. Η γενική παραδοχή είναι ότι όσο περισσότερες πούλιες, ταράνδους, Άγιους Βασίληδες, ζαχαρωτά, δώρα, ξωτικά έχει τόσο πιο άσχημο είναι.

Είναι δύσκολο να πούμε ποιος εφηυρε το πρώτο τέτοιο πουλόβερ. Στην πραγματικότητα όμως, μπορούμε να πούμε ότι σχεδιάστηκαν με την αρχική πρόθεση να είναι μοντέρνα. Μόνο που λόγω των μεταβαλλόμενων τάσεων της μόδας τελικά τα πουλόβερ αυτά θεωρούνται πλέον άσχημα.

Εμπνευσμένο από την δεκαετία του ‘80

Το συγκεκριμένο πουλόβερ εμφανιζόταν συχνά σε κωμωδίες την δεκαετία του ’80. Κυρίως όμως ήταν ζακέτες κουμπωμένες μπροστά. Λίγο αργότερα ξεκίνησε η μαζική παραγωγή τους με την ονομασία “Jingle Bell Sweaters”.

Μια Νέα Παράδοση

Αν και κανείς δεν θέλει να πάρει τα εύσημα για τα συγκεκριμένα πουλόβερ πλέον έχει γίνει μια ευρέως διαδεδομένη εορταστική παράδοση. Η πόλη του Βανκούβερ ισχυρίζεται ότι είναι η γενέτειρα του πιο μεγάλου πάρτυ με άσχημα πουλόβερ από το 2002. Από τότε το Original Ugly Christmas Sweater πραγματοποιείται στο Commodore Ballroom.

Εσύ αγόρασες το δικό σου για το Χριστουγεννιάτικο party;