Η Αθήνα φωτισμένη! Η χριστουγεννιάτικη φωταγώγηση στο Σύνταγμα παρουσία του Γ. Καμίνη και του Σάκη Ρουβά

Το χρειαζόμασταν. Δύσκολες μέρες, αλλά το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν μπορεί να φύγει από τις καρδιές μας, ό,τι και αν γίνει. Έτσι, η σημερινή φωταγώγηση της Αθήνας και το ξεχωριστό event που πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα στο Σύνταγμα  δε θα μπορούσε παρά να συγκεντρώσει πολύ κόσμο. Παρών ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης αλλά και ο Σάκης Ρουβάς σε μία ειδική εμφάνιση.

athina-9

“Φέτος τα Χριστούγεννα η Αθήνα στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης, ειρηνικής συνύπαρξης και συναντίληψης των λαών”, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, δίνοντας το σύνθημα για την επίσημη φωταγώγηση της πόλης εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Από νωρίς το απόγευμα, το κέντρο της Αθήνας πλημμύρισαν μουσικές, καθώς τμήματα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του δήμου Αθηναίων, ξεκίνησαν ταυτοχρόνως, από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην πλ. Κοτζιά) και το σταθμό του Μετρό στο Μοναστηράκι και κατέληξαν στην πλατεία Συντάγματος, όπου υποδέχονταν τον κόσμο δημιουργώντας εορταστική ατμόσφαιρα. Τη σκυτάλη στη συνέχεια πήραν η Big Band του δήμου Αθηναίων μαζί με τον Σάκη Ρουβά, σε μια ειδική εμφάνιση και ρεπερτόριο προσαρμοσμένο στο πνεύμα των ημερών

athina-8

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Καμίνης επισήμανε ότι η Αθήνα, που φωταγωγείται νωρίτερα, όπως συμβαίνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές και διεθνείς πρωτεύουσες, “ξέρει να αντιμετωπίζει και να αντέχει στις δυσκολίες. Με πίστη στη δημοκρατία, στον πολιτισμό, στον άνθρωπο, στην επόμενη μέρα”.
Επίσης τόνισε ότι “η Αθήνα είναι μια φιλόξενη, ζωντανή και ασφαλής ευρωπαϊκή πρωτεύουσα» και «η δημοκρατία και η ελευθερία δεν θα κάνουν το χατίρι σε εκείνους τους λίγους που επενδύουν στο φόβο”.

athina-4

Πηγή: Newsbomb