Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gingerbread House

Το σπιτάκι που έχει στοιχειώσει τις παιδικές Χριστουγεννιάτικες διακοπές γιατί η μαμά μας δεν μας άφηνε να το φάμε πριν τα Χριστούγεννα αλλά και μέρες αργότερα πάλι δεν μας το επέτρεπε γιατί ήταν κρίμα και το λυπόταν ήρθε η στιγμή να το φτιάξουμε μόνες μας και να πάρουμε το αίμα μας πίσω. Ακόμα και αν πάτε σε κάποια επίσκεψη είναι μια πολύ καλή ιδέα να τους προσφέρετε ένα gingerbread house καθώς το εντυπωσιακό παρουσιαστικό του δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Υλικά

2 αυγά

1 κγ γαρύφαλλο

1 κγ αλάτι

115 γρ βούτυρο

1 κγ κανέλα

125 γρ ζάχαρη

150 γρ μέλι

1 κγ τζίντζερ σε σκόνη

1 κγ σόδα μαγειρική

300 γρ ζάχαρη άχνη

700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ασπράδι αυγού

ζαχαρωτά, smarties και μπισκότα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει απαλή η υφή. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και το μέλι επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία.Σε ένα δεύτερο μικρότερο μπολ ανακατεύουμε τη σόδα, το αλεύρι, το γαρύφαλλο,το τζίντζερ και το αλάτι και τα ρίχνουμε όλα μαζί στο πρώτο μπολ. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας αλεύρι αν χρειαστεί μέχρι να είναι εύπλαστη η ζύμη. Στη συνέχεια πλάθουμε μια μεγάλη μπάλα και την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 45′. Μέχρι να παγώσει το μείγμα σχεδιάζουμε σε ένα χαρτόνι το σχέδιο του σπιτιού δηλαδή τους τοίχους όπου θα χρειαστούν προκειμένου να τους δημιουργήσουμε με τη ζύμη και κόβουμε τα κομμάτια τους για να τα απλώσουμε αργότερα στην ζύμη και να τη χωρίσουμε. Στο εμπόριο επίσης κυκλοφορούν έτοιμες φόρμες που μπορείς απλώς να βάλεις τη ζύμη.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μπάλες και σε μια επιφάνεια όπου την έχουμε αλευρώσει προηγουμένως ανοίγουμε τη μια μπάλα. Το πάχος του φύλλου δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 5mm. Απλώνουμε τα χάρτινα κομμάτια του σπιτιού πάνω στη ζύμη και με ένα μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη που θα περισσέψει, τοποθετώντας τους τοίχους σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Για τους χάρτινους τοίχους όπου δεν έχετε κόψει ζύμη ακολουθείτε την ίδια διαδικασία με τις άλλες 2 μπάλες. Ψήνετε για 15′ και στη συνέχεια τα αφαιρείτε και περιμένετε να κρυώσουν για 1 ώρα περίπου.

Χτυπάτε σε ένα μπολ τη ζάχαρη και το ασπράδι εως ότου γίνει μαρέγκα την οποία και θα κολλήσετε σε όλες τις άκρες των τοίχων αφού πρώτα έχετε απλώσει ζάχαρη άχνη στην πιατέλα. Βάζετε το σπιτάκι στο ψυγείο χωρίς τη στέγη για 2 ώρες περίπου. Μόλις περάσουν οι 2 ώρες τοποθετούμε και τη στέγη και περιμένουμε άλλη μια ώρα περίπου. Τέλος με την υπόλοιπη μαρέγκα κολλάτε τα ζαχαρωτά και τα smarties σύμφωνα με το δικό σας γούστο.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμα και λιωμένη σοκολάτα για ακόμα πιο γλυκιά γεύση ή και χρώμα ζαχαροπλαστικής για να χρωματίσετε τους τοίχους σας!

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας