Γιατί το κόκκινο είναι το απόλυτο χρώμα της ζωής και των Χριστουγέννων (και τα Starbucks το γνωρίζουν)!

Εκφραστικότητα, δυναμισμός, ενέργεια, πάθος, κίνηση αλλά και ερωτισμός… είναι ορισμένες από τις λέξεις που μπορούν να προσδιορίσουν το κόκκινο χρώμα, το οποίο όλοι γνωρίζουμε ότι μαζί με το πράσινο αποτελούν τα βασικά χρώματα της χριστουγεννιάτικης περιόδου. Σύμφωνα με ένα πολύ παλιό μύθο που χάνεται στα βάθη των αιώνων, τα μήλα στο δέντρο του παραδείσου ήταν κόκκινου χρώματος, ενώ το κόκκινο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την αναγέννηση, εξαιτίας του χρώματος του αίματος.  

Για την ψυχολογία των χρωμάτων, το κόκκινο εγείρει τις αισθήσεις της όσφρησης και της γεύσης, κάνοντας μας πιο ευαίσθητους στο γύρω περιβάλλον, ενώ είναι το κατεξοχήν χρώμα που τραβάει την προσοχή, ξυπνάει συναισθήματα και κάνει το άτομο να εκφράζει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Μάλιστα, πρόσφατες έρευνες έχουν αποδείξει ότι το κόκκινο ενεργοποιεί τα επινεφρίδια του οργανισμού μας, ωθώντας μας σε ανάληψη δράσης, λειτουργώντας ουσιαστικά ως ένα φυσικό διεγερτικό. Όπως άλλωστε έχει αποδειχθεί το κόκκινο έχει τo μεγαλύτερο μήκος κύματος από κάθε άλλο χρώμα στη φύση, ενώ είναι το πρώτο χρώμα που αντικρίζουν τα βρέφη με το που γεννηθούν. Επιπλέον, το κόκκινο είναι το χρώμα της νίκης, ενώ επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι αθλητές της άρσης βαρών εμφανίζουν μια αύξηση στη μυϊκή τους δύναμη όταν βρίσκονται σε δωμάτιο κόκκινου χρώματος, ενώ οι gamers που φέρουν χαρακτήρες με κόκκινο χρώμα έχουν τη τάση να επικρατούν ευκολότερα των αντιπάλων τους. Φυσικά, το κόκκινο είναι σούπερ sexy, ενώ σε πολλές περιπτώσεις συνδέεται με την πολυτέλεια (αποτελώντας το χαρακτηριστικό χρώμα των αυτοκινήτων Ferrari ή στις σόλες των διάσημων γυναικείων παπουτσιών του οίκου Louboutin).

Για αυτό και δεν είναι καθόλου τυχαίο που τα Starbucks επιλέγουν το κόκκινο χρώμα για τα χριστουγεννιάτικα γιορτινά ποτήρια τους, τα οποία φέρουν μια παράδοση 22 χρόνων! Το πρώτο κόκκινο χριστουγεννιάτικο ποτήρι εμφανίστηκε στα καταστήματα Starbucks το 1997 κι έκτοτε έγινε μια παράδοση για τους λάτρεις του καφέ και των ροφημάτων των Starbucks. Σύμφωνα με την Sandy Nelson, μια εκ των γραφιστριών που άνηκε στο δημιουργικό team της Starbucks στα τέλη των 90s, τα πρώτα designs για το εορταστικό ποτήρι των Starbucks έφεραν ένα χρώμα που ήταν πιο κοντά στο πορφυρό και όχι προς το καθαρό κόκκινο, ενώ υπήρχαν και εκδόσεις σε χρώματα ζαφειριού, αμέθυστου και πράσινου σμαραγδιού. Τα πρώτα γιορτινά ποτήρια αγαπήθηκαν από τους fans των Starbucks και έγιναν γρήγορα «must», με τα designs να απεικονίζουν πάντοτε τη χαρά των γιορτών, την ξεχωριστή ατμόσφαιρα και την θαλπωρή των Χριστουγέννων. Το κόκκινο χρώμα αποτέλεσε τη βάση, ενώ τα σχέδια κάθε χρόνο άλλαζαν κι εξελίσσονταν στο πέρασμα των ετών.

Τα γιορτινά ποτήρια των Starbucks είναι πλέον ένα σύμβολο των Χριστουγέννων, αποτελώντας πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της pop culture. Κάθε χρόνο, με το που μπει ο Νοέμβριος οι fans αδημονούν και ανυπομονούν για να γνωρίσουν τα νέα χριστουγεννιάτικα σχέδια. Φυσικά και τα φετινά Χριστούγεννα δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν την εξαίρεση στο κανόνα, για αυτό και στα Starbucks θα βρείτε νέες εκπληκτικές εορταστικές αποκλειστικές γεύσεις και στολισμένα ποτήρια που διαφέρουν. Ποιος άλλωστε μπορεί να πει όχι στον Xmas Cappuccino και στην White Chocolate Mocha, ενώ με τα αγαπημένα ροφήματα: Toasted Marshmallow Hot Chocolate, Vanilla Cardamom Latte & Flat White, Toffee Nut Latte και Gingerbread Latte (περισσότερα για αυτές τις γεύσεις μπορείς να βρεις εδώ) ανακαλύπτεις τον τρόπο να ξεκλειδώσεις όλες σού τις αισθήσεις και να μπεις για τα καλά σε χριστουγεννιάτικο mood.

Και φέτος τα Χριστούγεννα έχουν το χρώμα και την ξεχωριστή γεύση των Starbucks!