Γιατί το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις σε ΟΛΟΥΣ είναι ένα βιβλίο

δώρο βιβλία Public

Άλλη μία εορταστική σεζόν έφτασε και ενώ έχεις όλη την καλή διάθεση να πάρεις δώρα για όλους, από τη μία πλευρά προβληματίζεσαι για την επιλογή τους και το χρόνο –που δεν σου περισσεύει – που θα ξοδέψεις για την επιλογή τους.

Από την άλλη πλευρά, στην εποχή που ζούμε δε γίνεται να μη λάβεις υπόψη σου και το οικονομικό κόστος των δώρων.

Τη λύση σε όλα τα παραπάνω δίνει ΜΙΑ επίσκεψη στα καταστήματα Public και στο Public.gr και συγκεκριμένα η επίσκεψη στον όροφο των Βιβλίων. Το βιβλίο είναι το ιδανικό δώρο γιατί αποτελεί την καλύτερη συντροφιά, έχει διάρκεια ζωής, απευθύνεται σε κάθε ηλικία και είναι σε οικονομική τιμή.

Εμείς επισκεφτήκαμε ήδη το Τμήμα Βιβλίων των Public και έχουμε να σας κάνουμε τις ακόλουθες προτάσεις, όσα δώρα και αν χρειαστεί να κάνετε:

Nesbø Jo

Περισσότερο αίμα- ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (€12,95)δώρο βιβλία Public

Μια ηλιόλουστη νύχτα καλοκαιριού στον παγωμένο βορρά, ένας άνδρας καταφθάνει σ” ένα λαπωνέζικο χωριό κουβαλώντας μια δερμάτινη τσάντα, ένα πιστόλι κι ένα τσαντάκι γεμάτο χαρτονομίσματα. Το όνομά του είναι Ουλφ. Ή μπορεί και να μην είναι. Είναι πληρωμένος δολοφόνος. Ή μπορεί και να μην είναι. Θα συναντήσει μια πανέμορφη γυναίκα που μπορεί να είναι ή και να μην είναι χήρα, έναν ιεροκήρυκα που μπορεί να πιστεύει ή και να μην πιστεύει στον Θεό, τον τρελό του χωριού που μπορεί να είναι ή και να μην είναι διάνοια, έναν τάρανδο που μπορεί να είναι ή να μην είναι καλός οιωνός.
Ο Ουλφ ισχυρίζεται ότι έχει έρθει στο χωριό για κυνήγι. Όμως ούτε η σεζόν είναι σωστή, ούτε για κυνηγός μοιάζει, ούτε τουφέκι κουβαλάει. Επειδή αυτή τη φορά το θύμα είναι ο ίδιος. Τον κυνηγούν γιατί δεν έκανε σωστά τη δουλειά του στο Όσλο. Γιατί σκεφτόταν παραπάνω απ” ό,τι έπρεπε. Γιατί δεν μπορούσε να τραβήξει τη σκανδάλη.

Lagercrantz David

Το κορίτσι στον ιστό της αράχνης- ΨΥΧΟΓΙΟΣ (€15,93)δώρο βιβλία Public

Αυτή είναι το κορίτσι με το τατουάζ – μια ιδιοφυΐα στους υπολογιστές και μια κοινωνικά απροσάρμοστη γυναίκα. Αυτός είναι ένας δημοσιογράφος που συχνά καταδιώκεται λόγω της εμμονής του με την αλήθεια και τη δικαιοσύνη. Ένα βράδυ ο Μπλούμκβιστ δέχεται ένα τηλεφώνημα από μια πηγή που ισχυρίζεται ότι έχει πολύτιμες πληροφορίες και ότι έχει έρθει σε επαφή με μια νεαρή χάκερ, η οποία μοιάζει σε κάποια γνώριμη του Μπλούμκβιστ. Οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές. Ο Μπλούμκβιστ, απεγνωσμένος να σπρώξει το Μιλένιουμ, στρέφεται στη Σαλάντερ για βοήθεια, αλλά ως συνήθως εκείνη έχει τα δικά της σχέδια.

Και φυσικά, μην αμελήσεις να «δανειστείς» κι εσύ το βιβλίο του όταν το τελειώσει, γιατί ποιος είπε πως οι γυναίκες δεν διαβάζουν αστυνομική λογοτεχνία;

Δώρο για τη μαμά: Μυθιστορήματα της Ελληνικής Λογοτεχνία

Ξανθούλης Γιάννης

Την Κυριακή έχουμε γάμο- ΔΙΟΠΤΡΑ (€13,95)δώρο βιβλία Public

…Ο γάμος γίνεται την Κυριακή και προκαλεί την ανατροπή στο ταξίδι. Ταξίδι στο παρατεταμένο καλοκαίρι μιας γυναίκας στα μαύρα και του μικρού γιου της. Μάνα και παιδί πενθούν έναν άντρα χαμένο στα χρόνια του πολέμου. Πληροφορίες δεν υπάρχουν παρά μόνο υποθετικό πένθος, υποθετική ορφάνια.
Και τώρα το ταξίδι. Μακρινό καλοκαιρινό ταξίδι από την Αθήνα στον Έβρο ? ταξίδι φορτωμένο δισταγμούς και επιθυμίες. Εκεί θα ’ρθουν αντιμέτωποι με όλα τα διλήμματα της ζωής τους, επώδυνα και γεμάτα από τις χαρές που τους λείπουν. Πάνω τους, μια ύπουλη συναστρία ειρωνικών αστερισμών? και μέσα σ’ όλα ο γάμος, σαν οξύμωρο περιστατικό μεταξύ τρελού πανηγυριού και τραγωδίας.

Καρυστιάνη Ιωάννα

Το φαράγγι- ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ (€13,36)δώρο βιβλία Public

Ένα βιβλίο για τις ώρες των πιο μεγάλων μυστικών
Ο Αργύρης Λιόδης ούτε στη μέση του πουθενά, δίχως ξένα αφτιά παρόντα, μπορούσε να φωνάξει τα ονόματα των έξι, να τους σιμώσει μαζεμένους, να τους κοιτάξει επιτέλους κατάματα, για να λάβει τη δύναμη και να τολμήσει έστω δυο λόγια για τα ξερά γεγονότα.
Δυο λόγια για τα ξερά γεγονότα δεν επιχείρησε ούτε σε αργοπορημένες επιστολές, γιατί στο παρελθόν όποτε λιποψυχούσε και ήθελε νατους τα γράψει, τελικά λιποψυχούσε και στην ιδέα του γραμμένου χαρτιού.
Θα του έλειπαν και τα βλέμματά τους μόλις μάθαιναν, κι αυτός είχε την ελπίδα και την ανάγκη να κουρνιάσει στα μάτια τους.
Αλλά επί είκοσι εννιά χρόνια έξι άλλα ζευγάρια μάτια τον εμπόδιζαν, όλα σκοτεινές κόπιες του συμβολαίου με τις εφτά, μαζί με τη δική του, υπογραφές, να μην πατηθεί ο όρκος σιωπής εκείνης της νύχτας.

Δώρο για το Μεγάλο Παιδί, τον Μπαμπά: Κόμικ με ενήλικο ενδιαφέρον

Cunningham Darryl 

Σούπερκραχ – Εκδόσεις Κριτική(€16,20)δώρο βιβλία Public

Το μεγάλο κόλπο με τη διεθνή οικονομία

Τι κάνουμε όταν δεν θέλουμε να μιλήσουμε ή όταν προτιμάμε να μιλήσουμε με διαφορετικό τρόπο; Να μιλήσουμε σκληρά και ονειρικά μαζί, όπως ίσως κάνουν τα παιδιά με τις απόκοσμες πολλές φορές ζωγραφιές τους για τα πράγματα που τους προκαλούν φόβο, αμηχανία και θυμό; Που όμως θέλουμε να τα ξορκίσουμε και να διεκδικήσουμε απαντήσεις;
O καλλιτέχνης Darryl Cunningham είναι καλός δάσκαλος σε αυτό, καθώς με το πρόσφατο graphic novel του μας ταξιδεύει στα άδυτα της πολιτικής του δυτικού κόσμου και της χρηματοπιστωτικής κρίσης, ανιχνεύοντας τις ρίζες της οικονομικής κατάρρευσης στις πολιτικές των συντηρητικών κυβερνήσεων και στους ανθρώπους που τις δημιούργησαν.

Σχεδιάζει μάλιστα ένα συναρπαστικό πορτραίτο της Νέας Αμερικανικής Δεξιάς και της χαρισματικής φιλελευθερίστριας Άιν Ραντ, που υπήρξε μέντορας του Άλαν Γκρίνσπαν στα νεανικά του χρόνια. Δείχνει πώς οι Νεο-Συντηρητικοί σφετερίστηκαν τη δημόσια συζήτηση περί οικονομίας οδηγώντας τον κόσμο σε ένα καθεστώς κυριαρχίας των μη ρυθμισμένων αγορών, όπου οι φτωχοί, όπως πάντα, πληρώνουν για τα λάθη των πλουσίων – με καταστροφικά αποτελέσματα.

Για το κανονικό παιδί, τον γιο ή την κόρη σας, αλλά και το παιδί που κρύβετε μέσα σας: Επιλογές Παιδικών Βιβλίων

Παπαντωνίου Ζαχαρίας Λ.

Τα ψηλά βουνά –ΜΙΝΩΑΣ (€8,91)δώρο βιβλία Public

Τα Ψηλά βουνά κυκλοφόρησαν το 1918 και αποτελούσαν το πρώτο σχολικό αναγνωστικό στη δημοτική γλώσσα. Η απλή αφήγηση και η ζωντανή γλώσσα του Ζαχαρία Παπαντωνίου καθιστούν το βιβλίο αυτό ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα και αξεπέραστα έργα της ελληνικής λογοτεχνίας.
Μια παρέα παιδιών τελειώνουν το σχολείο και αποφασίζουν να κάνουν διακοπές στα ψηλά βουνά της Ευρυτανίας. Εκεί έρχονται σε επαφή με τη ζωή του βουνού, τις ομορφιές της φύσης, δη¬μιουργούν μια κοινότητα με ρόλους και αρμοδιότητες για τον καθένα. Μαθαίνουν να λύνουν τα προβλήματά τους και να ξεπερνούν τις δυσκολίες της ζωής, ενώ γίνονται δάσκαλοι για τον Λάμπρο, το μικρό τσοπανόπουλο που διψάει για μάθηση.

Τζεφ Κίνεϊ

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΣΠΑΣΙΚΛΑ 10– ΨΥΧΟΓΙΟΣ (€ 9,99)δώρο βιβλία Public

Η ζωή ήταν καλύτερη τον παλιό καλό καιρό. Ή μήπως όχι; Αυτό αναρωτιέται ο ΓκρεγκΧέφλι καθώς η πόλη του, με τη θέλησή της, καταργεί τον ηλεκτρισμό από την καθημερινότητα. Όμως η σύγχρονη ζωή έχει τις ανέσεις της και ο Γκρεγκ δεν είναι διατεθειμένος να τις απαρνηθεί.

Κι ενώ το σπιτικό των Χέφλι ζει στιγμές έντασης εντός και εκτός, ο Γκρεγκ προσπαθεί να βρει τρόπους να επιβιώσει. Άραγε ο παλιός καλός καιρός θα αποδειχτεί εύκολη πρόκληση για ένα παιδί σαν τον Γκρεγκ;

Δώρο για τη σοφιστικέ αδερφή σου που θέλει το πιο ξεχωριστό coffee table book: Επιλογές από τα Ξενόγλωσσα Βιβλία

Shone Tom

Woody Allen: A Retrospective (€ 40,49)δώρο βιβλία Public

In this timely retrospective, Tom Shone reviews Woody Allen’s entire career, providing incisive commentary on his films and shedding light on this uniquely self-deprecating filmmaker, with the help of comments contributed by Allen himself. Superbly illustrated with more than 250 key images, this is a fitting tribute to one of the masters of modern cinema, published to mark Woody Allen’s eightieth birthday.

501 Must-Read Books (8,99€)δώρο βιβλία Public

501 Must-Read Books is like the wisest, cleverest best-read and most trusted friend you have ever had. The recommendations for inclusion in this comprehensive book were made by a bibliophile and writer with a peerless reputation. The reviews themselves were compiled by lecturers, writers and book lovers, sharing their pleasure, surprise or even indignation with the rest of us. Reading is of course subjective, but the reviewers have set aside their personal preferences to share their thoughts and impressions with book lovers everywhere.

Δώρο για τον αδερφό που του αρέσουν οι ξένοι συγγραφείς: Επιλογές από τη Μεταφρασμένη Λογοτεχνία

Taillandier François

Η γραφή του κόσμου- ΠΟΛΙΣ (€13,50)δώρο βιβλία Public

Έκτος αιώνας μετά Χριστόν. Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία της Δύσης έχει καταρρεύσει, δίνοντας τη θέση της στα ασταθή «βαρβαρικά» βασίλεια. Η Κωνσταντινούπολη, ωστόσο, δεν εγκαταλείπει την ελπίδα ανάκτησης των χαμένων εδαφών. Στην καρδιά αυτής της ταραγμένης εποχής, που σπαράσσεται από θρησκευτικές έριδες, δύο ιστορικά πρόσωπα θα προσπαθήσουν να ανοίξουν τον δρόμο για μια καινούργια κοινωνία.
Ο Κασσιόδωρος, Ρωμαίος από παλιά γενιά, διανοούμενος και κρατικός αξιωματούχος που πέρασε στην υπηρεσία του Οστρογότθου Θεοδώριχου, του νέου κυρίαρχου της Ιταλίας, προωθεί μια πολιτική ειρήνης, ανεκτικότητας και ανάμειξης των πληθυσμών. Όταν τα σχέδιά του συντρίβονται από την τυραννική εξουσία και τον πόλεμο, αποσύρεται από τα εγκόσμια και ιδρύει ένα μοναστήρι, το Βιβάριο, αφιερωμένο στη διατήρηση της αρχαίας κουλτούρας, κοσμικής και ιερής.

Γκαρθ Ρισκ Χάλμπεργκ

Πόλη στις Φλόγες – ΚΕΔΡΟΣ  δώρο βιβλία Public

Το πιο πολυαναμενόμενο εκτενές αμερικανικό μυθιστόρημα, το πρώτο του 34χρονου Γκαρθ Ρισκ Χάλμπεργκ, το οποίο κατενθουσίασε και αναστάτωσε την εκδοτική βιομηχανία, καθώς 10 εκδότες το διεκδίκησαν για δύο μέρες σε δημοπρασία. Τελικός νικητής αναδείχθηκε ο Knopf πληρώνοντας σχεδόν 2 εκατομμύρια δολάρια για τα δικαιώματα έκδοσής του.

Το βιβλίο που ανάγκασε τους κριτικούς λογοτεχνίας και τους επιμελητές να το συγκρίνουν με το έργο των Φράνζεν, Ταρτ και Ντε Λίλο.

Δώρο για τη θεία που είναι σούπερ μαγείρισσα (αρκεί να μη το μάθει η μαμά): Επιλογές από Βιβλία Μαγειρικής

Anna Maria Barouh

Χριστούγεννα στο σπίτι- ΠΑΤΑΚΗΣ (€26,10)

Μαγικές και εύκολες συνταγές και μυστικά για αξέχαστες γιορτές.

Πετρετζίκης Άκηςδώρο βιβλία Public

Αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις –ΨΥΧΟΓΙΟΣ (€31,34)

Βραβείο Ευ ζην στα «Βραβεία Βιβλίου Public 2015»
Ένας σεφ, ο Άκης Πετρετζίκης, και μία υποστηρικτική ομάδα 30 ατόμων ταξίδεψαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και μετά από 2 χρόνια προετοιμασίας μας παρουσιάζουν ένα βιβλίο μαγειρικής πολύ διαφορετικό από όσα έχουμε συνηθίσει!

Δώρο για τον/τη Συνάδελφο: Ημερολόγια για να συντονίζεστε στις επαγγελματικές υποχρεώσεις

Ημερολόγιο 2016 – Τα παιδία λέγει- ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (€7,99)δώρο βιβλία Public

Αλήθειες που μπορεί να μας εκπλήξουν και να μας διασκεδάσουν. Αυθεντικές, δροσερές ατάκες των παιδιών μας, σ” ένα εύχρηστο ημερολόγιο, που θα προσθέσουν ένα ακόμα χαμόγελο στην κάθε μέρα που έρχεται.

Θάρρος – Ατζέντα 2016 Πάουλο Κοέλο – ΛΙΒΑΝΗΣ (€12,50)δώρο βιβλία Public

Το νέο ημερολόγιο – ατζέντα 2016 «Θάρρος» του PauloCoelho περιλαμβάνει αποσπάσματα από έργα του διάσημου συγγραφέα, σχετικά με το Θάρρος.
«Ας γνωρίζουμε ξεκάθαρα ότι μόνο η αληθινή αγάπη μπορεί να αναμετρηθεί με οποιαδήποτε άλλη αγάπη σε τούτο τον κόσμο. Όταν τα παραδίνουμε όλα, δεν έχουμε πια τίποτα να χάσουμε. Και τότε εξαφανίζεται ο φόβος, η ζήλια, η ανία και η ρουτίνα και μένει μονάχα το φως σε ένα κενό που δε μας τρομάζει, αλλά μας φέρνει πιο κοντά τον έναν στον άλλο. Ένα φως που αλλάζει πάντα, κι αυτό είναι που το κάνει όμορφο, γεμάτο εκπλήξεις − όχι πάντοτε αυτές που ελπίζουμε, αλλά αυτές με τις οποίες καταφέρνουμε να συνυπάρξουμε.»

και το δώρο που θα κάνεις στον εαυτό σου: Επιλογές από τα βιβλία Αυτοβελτίωσης

Winfrey Oprah

Αυτό που ξέρω σίγουρα- ΔΙΟΠΤΡΑ (€10,98)δώρο βιβλία Public

«Το ξέρω σίγουρα: Το ταξίδι σου ξεκινά με την επιλογή να σηκωθείς, να βγεις έξω, και να ζήσεις τη ζωή σου στο μέγιστο».

Parker Michael

Σημασία δεν έχει τι λες αλλά πως το λες- ΨΥΧΟΓΙΟΣ (€8,91)δώρο βιβλία Public

Πώς να πουλάς τον εαυτό σου

Είτε κυνηγάς την τέλεια δουλειά, είτε θες να ετοιμάσεις την τέλεια παρουσίαση για τον νέο πελάτη, είτε απλώς θέλεις να εντυπωσιάσεις ένα ακροατήριο δύο ή ακόμα και χιλιάδων ατόμων, αυτό το βιβλίο θα σου δείξει πώς να:

Χρησιμοποιήσεις τον κανόνα των τριών για να κερδίσεις ένα κοινό∙

Προετοιμαστείς ώστε να είσαι ο εαυτός σου∙

Συμφιλιωθείς με το άγνωστο και να υπερνικήσεις κάθε φόβο. Τα πάντα είναι θέμα μάρκετινγκ. Μάθε, λοιπόν, πώς να πουλάς την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και να κάνεις τους πάντες να κρέμονται από τα χείλη σου!