Γεμιστά μπισκότα με μπανάνα και σοκολάτα από τη Νίκη Μερκούρη!

Η νοστιμιά ενός μπισκότου, η σοκολάτα και η γεύση της μπανάνας υπόσχονται μικρά αριστουργήματα που θα συναρπάσουν εσάς και την οικογένειά σας αυτές τις γιορτινές μέρες της αγάπης και του φαγητού!

Από τη μαγείρισσα Νίκη Μερκούρη!

ΥΛΙΚΑ
220 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια τριμμένα αμύγδαλα
100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
λίγο αλάτι
2 κρόκοι αυγών
150 γραμ βούτυρο
2 μπανάνες
100 γραμμάρια πραλίνα
125 γραμμάρια σοκολάτα
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε αμύγδαλα, αλεύρι, άχνη και αλάτι. Κάνουμε χώρο στη μέση και προσθέτουμε τους κρόκους! Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια!
Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι που δεν κολλάει.
Χωρίζουμε σε δύο μπάλες τη ζύμη τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες
Ανάβουμε το φούρνο να ζεσταθεί στους 180 βαθμούς!
Απλώνουμε λεπτή ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε με κουπ πατ σχήματα διπλά
Βάζουμε τα μπισκότα σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και ψήνουμε για 10-15 λεπτά
Όταν κρυώσουν τα μπισκότα κόβουμε ροδέλες μπανάνας και ενώνουμε τα μπισκότα μας
μαζί με λίγη πραλίνα
Λιώνουμε σοκολάτα με κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε τα μπισκότα μας
Ρίχνουμε λίγη καρύδα από πάνω
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για λίγο !!