Φραουλένιοι Άγιοι Βασίληδες που θα εντυπωσιάσουν!

Εάν ψάχνετε για μία γλυκιά και ταυτόχρονα δροσερή πρόταση, η οποία θα κλέψει την παράσταση στο φετινό γιορτινό τραπέζι, τότε έχουμε να σας προτείνουμε μία εύκολη και γευστική συνταγή που θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Η συνταγή αυτή ονομάζεται Φραουλένιοι Άγιοι Βασίληδες  (ή αγιοβασιλιάτικες φράουλες) και όπως θα διαπιστώσετε είναι παιχνιδάκι…

Santa Clauss Strawberries

ΥΛΙΚΑ

25 φράουλες (μεγάλου ή μεσαίου μεγέθους)

200ml κρέμα σαντιγί

1/2 κουταλάκι υγρής βανίλιας

1 μεγάλο κουτάλι ζάχαρη άχνη

Σπόρους μαύρου σουσαμιού ή μικρά chocolate chips

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Ανακατέψτε την κρέμα με την σαντιγί με την βανίλια και την ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
  2. Τοποθετήστε την κρέμα σε ένα κορνέ.
  3. Πλύνετε και αφήστε τις φράουλες να στεγνώσουν. Στη συνέχεια κόψτε κατάλληλα το επάνω τμήμα τους, έτσι ώστε να μπορούν να σταθούν όρθιες και τοποθετήστε τες στον πάγκο σας με τέτοιο τρόπο ώστε το κωνικό τμήμα να κοιτάζει προς τα επάνω.
  4. Αφαιρέστε με προσοχή το κωνικό τμήμα (περίπου του 1/3 του μεγέθους της φράουλας), έτσι ώστε να δημιουργήσετε τον σκούφο του Άγιου Βασίλη.
  5. Προσθέστε την κρέμα-μείγμα σε ένα ύψος ώστε να είναι συμμετρική με τον “σκούφο”.
  6. Στη συνέχεια τοποθετήστε το “σκούφο” επάνω στη φράουλα (έτσι ώστε το μείγμα να χωρίζει την φράουλα στη μέση) και μετά κάντε με το κορνέ μία φουντίτσα στο σκούφο και δύο κουμπιά στο κυρίως σώμα (χρησιμοποιώντας την λεπτή μύτη του κορνέ).
  7. Προσθέστε απαλά του δύο σπόρους σουσαμιού ή τα chocolate chips που θα είναι τα μάτια του φραουλένιου Άγιου Βασίλη σας (οι οδοντογλυφίδες θα σας βοηθήσουν να προσθέσετε τις τελευταίες λεπτομέρειες).
  8. Τέλος, διακοσμήστε το πιάτο σας με ζάχαρη άχνη και μην ξεχνάτε να σερβίρετε τους φραουλένιους Αγιοβασίληδες παγωμένους.