Φέτος τα Χριστούγεννα, φτιάξε έναν DIY διακοσμητικό τάρανδο στον τοίχο σου!

Μερικές φορές όλες και όλοι θέλουμε μια μικρή extra δόση… Χριστουγέννων στο σπίτι μας. Γι’αυτό σου δείχνουμε τον τρόπο να φτιάξεις ένα εύκολο  διακοσμητικό στον τοίχο σου που όλοι θα λατρέψουν! Η ιδέα αυτή μπορεί να εφαρμοστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, αλλά για την ώρα θα μιλήσουμε για αξιολάτρευτους τάρανδους από… glitter!

Υπάρχουν 2 τρόποι να φτιάξεις αυτό το εντυπωσιακό διακοσμητικό. Ο ένας είναι να χρησιμοποιήσεις διαφανές κάλυμμα βιβλίου (που θα σου επιτρέψει να αφαιρέσεις τον τάρανδο εύκολα αλλά πρέπει ο τοίχος σου να είναι τελείως λείος και καθαρός) και η δεύτερη είναι να φτιάξεις το διακοσμητικό κατευθείαν πάνω στον τοίχο σου (έτσι θα έχεις περισσότερη ελευθερία όσον αφορά το σχέδιο και το μέγεθος αλλά το διακοσμητικό θα αφαιρεθεί μόνο με πολλή ταλαιπωρία, οπότε προτείνω την πρώτη επιλογή).

Όποιον από τους 2 τρόπους κι αν επιλέξεις, θα χρειαστείς κάτι για να φτιάξεις το template πάνω στο οποίο θα δουλέψεις. Αν φτιάχνεις το σχέδιο κατευθείαν στον τοίχο επέλεξε ένα μαλακό μολύβι, ενώ αν το φτιάξεις στο διαφανές κάλυμμα επέλεξε έναν κοινό μαρκαδόρο για πίνακα. Φτιάξε το σχέδιό σου με προσοχή (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κάποιο έτοιμο από το internet ή από κάποιο κατάστημα) και ύστερα άπλωσε σε όλη την επιφάνεια μια λεπτή στρώση κόλλας για χειροτεχνίες (θες να προσέξεις να φαίνονται όλες οι λεπτομέρειες και να μη «βγαίνεις απ’τις γραμμές»).

Και τώρα έρχεται το πιο διασκεδαστικό σημείο. Ρίξε 1-2 πακέτα glitter σε όποιο χρώμα θες (ασημί, χρυσό, πράσινο, κόκκινο κλπ.) πάνω από την κόλλα (αν φτιάχνεις το σχέδιο κατευθείαν στον τοίχο θα χρειαστεί να πιέζεις χούφτες από glitter σε όλη την επιφάνεια λίγο-λίγο) και ύστερα πίεσε το πολύ προσεκτικά στην κόλλα. Μη σε ανησυχεί αν γεμίσει ο τόπος glitter, μιας και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα συμβεί αυτό. Θα φύγει με λίγο σκούπισμα κι ένα ντουζ.

Περίμενε μερικές ώρες μέχρι να στεγνώσει καλά η κόλλα και ύστερα με μια μαλακή βούρτσα αφαίρεσε το επιπλέον glitter ώστε να εμφανιστεί το έργο σου! Αν θες να το προστατεύσεις λίγο περισσότερο, μπορείς να περάσεις από πάνω διαφανές ακρυλικό βερνίκι (σε καλά αεριζόμενο χώρο πάντα) και ύστερα να το αφήσεις να στολίσει γιορτινά το σπίτι σου!

Hint: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και έτοιμο glitter με κόλλα, αλλά ο τρόπος που προτείνω είναι πιο οικονομικός και προσφέρει περισσότερη καλλιτεχνική ελευθερία.