Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εκπληκτικά Λαζάνια με βασιλικό

Είναι μια από τις αγαπημένες μου συνταγές και όχι άδικα. Μικροί και μεγάλοι ξετρελαίνονται με τη συγκεκριμένη συνταγή όπου είναι πραγματικά ακαταμάχητη.

Υλικά

4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
250 γρ άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
800γρ κονκασέ
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό ή 2 κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
400 γρ τυρί ρικότα
1 μεγάλο αυγό
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 1/2 φλυτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
3/4 φλιτζάνι φρέσκο, ψιλοκομμένο τριμμένο τυρί παρμεζάνα
12 άψητα ζυμαρικά λαζάνια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 300 βαθμούς.Περιχύνουμε μια  κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά και το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε τον κιμά μέχρι να ροδίσει και στη συνέχεια με τη χρήση ενός μίξερ τον αλέθουμε για λίγο. Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι ξανά και προσθέτουμε κονκασέ,το ψιλοκομμένο σκόρδο, το βασιλικό, τη ρίγανη και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε με το καπάκι ενώ σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρεύουμε τα λαζάνια σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με  1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για να γίνουν al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Μόλις είναι έτοιμα τα αφαιρούμε στραγγίζοντας τα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί αφού προηγουμένως έχουμε τοποθετήσει λίγο σπρέι μαγειρέματος. Ετοιμάζουμε το μείγμα ανακατεύοντας το τυρί ricotta,το αυγό, 1/4 κουταλάκι αλάτι και  1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι με ένα πιρούνι σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να συνδυαστούν καλά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό και τη μοτσαρέλα με τη παρμεζάνα. Απλώνουμε τον κιμά με τη σάλτσα πάνω στα λαζάνια και στη συνέχεια τοποθετούμε τα τυριά από πάνω. Γυρίζουμε τα λαζάνια κάνοντας τα ρολάκια και απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα σάλτσας, μοτσαρέλα και παρμεζάνα πάνω από τα λαζάνια. Τυλίγουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35 λεπτά. Σερβίρουμε με φρέσκο βασιλικό και μαϊντανό.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας