Εύκολη Ηπειρώτικη Γιαννώτικη βασιλόπιτα

Η βασιλόπιτα  πρωταγωνιστεί τη Πρωτοχρονιά. Αν θέλετε να πρωταγωνιστήσετε στις καρδιές των αγαπημένων σας προσώπων δεν έχετε παρά να την φτιάξετε!

Συστατικά:


18 γραμ. μαγιά μπύρας
2 ποτήρια γάλα
2 ποτήρια ζάχαρη
4 αυγά
9 ποτήρια αλεύρι
1 ποτήρι πορτοκάλι ξυσμένο
1 ποτήρι βούτυρο
1 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Λιώνουμε τη μαγιά μπύρας σε ένα ποτήρι νερό, μέσα στο οποίο ρίχνουμε επίσης ένα κουταλάκι αλάτι και ένα κουταλάκι ζάχαρη.
  2. Ανακατεύουμε σε λεκάνη το μίγμα της μαγιάς, τα αυγά χτυπημένα, το γάλα, το πορτοκάλι, τα ποτήρια, τη ζάχαρη και το βούτυρο.
  3. Τα δουλεύουμε όλα μαζί, προσθέτουμε και το αλεύρι, ζυμώνουμε καλά να γίνουν όλα μία καλή ζύμη και την απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
  4. Βάζουμε το ταψί με τη ζύμη πάνω σε ζεστό νερό να γίνει.
  5. Όταν γίνει, την ξαναζυμώνουμε, την αφήνουμε να ξαναγίνει και τη ζυμώνουμε πάλι και την αφήνουμε να γίνει.
  6. Όταν γίνει (για τρίτη φορά) είναι έτοιμη για ψήσιμο