Δώρα με επιτυχία, ταλέντο ή σκέψη;

Χριστούγεννα, η χαρούμενη εποχή της προσφοράς! Ενώ κάποιοι αιχμαλωτίζουν τους παραλήπτες με τα δώρα τους – σκεφτείτε ένα εξατομικευμένο ημερολόγιο, ένα λογοτεχνικό αριστούργημα ή προϊόντα ομορφιάς φιλικά προς το περιβάλλον – άλλοι φαίνεται να διοχετεύουν τον εσωτερικό τους Grinch, δίνοντας περίεργα gadget ή αταίριαστες κάλτσες.

Γιατί περνάμε από αυτό το περίτεχνο τελετουργικό δώρων; Είναι όλα είναι θέμα συγκίνησης! Τα δώρα δεν είναι απλά αστραφτερά δέματα, είναι συναισθηματικές εκφράσεις. Είναι η παγκόσμια γλώσσα της αγάπης, της σύνδεσης και περιστασιακά, γιατί όχι, μια ελαφρώς επικριτική διάθεση (αποσμητικό ως δώρο Χριστουγέννων – ένα πραγματικό αριστούργημα παθητικής επιθετικότητας).

Αλλά εδώ είναι το πραγματικό αίνιγμα: γιατί μερικοί άνθρωποι χτυπούν bullseye με δώρα, ενώ άλλοι συντρίβονται;

Πολλοί σκοντάφτουν στην παγίδα να προβάλλουν τις επιθυμίες τους σε δώρα. Είναι σαν να δίνεις στον φίλο σου που είναι φρικιό του γυμναστηρίου ένα σιντριβάνι σοκολάτας – ωχ!

Το μυστικό βρίσκεται στην τέχνη του να βγαίνεις από το μυαλό σου και να συντονίζεσαι στο μήκος κύματος του παραλήπτη. Να προσαρμόζεις τις επιθυμίες, τις ανάγκες και τις προσδοκίες του παραλήπτη στο δώρο που θα προσφέρεις.

Ωστόσο, το τέλειο δώρο δεν είναι μια προσφορά που ταιριάζει σε όλους. Ένα στοχαστικό δώρο, προκαλεί ένα κοκτέιλ συνειδητών και ασυνείδητων φόβων. Η αποδοχή θα με βάλει στο χρέος του παραλήπτη;

Γι’ αυτό ακολουθούν μερικά tips για την καλύτερη επιλογή δώρου:

Stalk with Love

Δώστε προσοχή στο στυλ, τις ανασκαφές και τη διακόσμηση του γραφείου του παραλήπτη. Δεν είναι ανατριχιαστικό. είναι ενδελεχής έρευνα!

Δώσε λύσεις

Προσδιορίστε τους καθημερινούς αγώνες τους και δώστε τους μια λύση υπερήρωα. Για τον φίλο που θέλει να μαγειρέψει, μια φριτέζα μπορεί να είναι η μαγειρική του κάπα.

Προσθέστε συναισθηματική λάμψη

Μια εξατομικευμένη πινελιά μπορεί να μετατρέψει ένα βασικό δώρο σε αριστούργημα. Μια φωτογραφία ή μια εγκάρδια αφιέρωση μπορεί να μετατρέψει ένα δώρο σε έναν θησαυρό από ζεστές ασάφειες.

The List is a Twist

Εάν είστε κολλημένοι στο κενό δώρων, μην ντρέπεστε – ζητήστε μια λίστα επιθυμιών. Είναι σαν ένα GPS για τα ψώνια σας, εξασφαλίζοντας ότι θα προσγειωθείτε στις ακτές του Gift-Topia.

Έτσι, οπλισμένοι με αυτά τα tips και μια πασπαλισμένη μαγεία των γιορτών, προχωρήστε, με το κεφάλι ψηλά ως γενναίος δωρητής! Είθε τα δώρα σας να είναι θρυλικά και η περίοδος των διακοπών σας να είναι γεμάτη γέλιο, χαρά και ίσως μια νότα εορταστικής αταξίας.