Δείτε τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος!

Τα δέντρα στολίστηκαν, τα λαμπάκια άναψαν και ο «Χριστουγεννιάτικος κόσμος» του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος ξεκίνησε το ταξίδι του, για να μοιράσει χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών είναι πλούσιο και με ελεύθερη είσοδο για όλους. Καρδιά των εκδηλώσεων είναι το παγοδρόμιο, που θα λειτουργεί καθημερινά από το πρωί μέχρι το βράδυ. Συναυλίες, προβολές ταινιών, αναγνώσεις παραμυθιών, εργαστήρια και πολλές ακόμη καθημερινές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί έως τις πρώτες ημέρες του νέου έτους. Ξεχωρίζουμε τη συναυλία από την ορχήστρα Simon Bolivar Trumpet Ensemble στις 14/12 που θα συστήσει στο κοινό το ιδιαίτερο ρεπερτόριό της, και στις 17/12, η ίδια ορχήστρα μαζί με τους νεαρούς μουσικούς του El Sistema Greece θα ερμηνεύσει κομμάτια των Μότσαρτ, Βέρντι, Μορικόνε και πολλών άλλων συνθετών. 

Επίσης, στις 18 και 19/12 η αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα φιλοξενήσει ένα μουσικό πανόραμα από τις ταινίες του πιο αγαπητού μάγου, του Χάρι Πότερ. Ακόμη, η διαπολιτισμική παιδική χορωδία Polyphonica, η μεικτή χορωδία ενηλίκων Musica και η νεανική ορχήστρα εγχόρδων Camerata Junior σε μία συναυλία στον Φάρο στις 23/12 θα κάνουν ένα ταξίδι σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ στις 29/12 ο πολυπράγμων ντράμερ Σεραφείμ Μπέλλος και ο πληθωρικός Αγγλος frontman Bradley White Dale θα παρουσιάσουν ένα μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια σπουδαίων καλλιτεχνών. Τέλος, λίγο πριν από τη λήξη της εορταστικής περιόδου, οι Gumbo Ya Ya και η Sugahspank θα ξεσηκώσουν το κοινό στον Φάρο. Από τις πιο ξεχωριστές στιγμές του προγράμματος είναι η παρουσία του Διονύση Σαββόπουλου σε ρόλο παραμυθά. Μόνος, στη σκηνή, με την κιθάρα του, περιστοιχισμένος από τις ζωγραφιές του Αλέξη Κυριτσόπουλου, θα ξετυλίγει το μαγικό παραμύθι του Σιδερόγιαννου.

Γιορτές χωρίς σινεμά δε γίνονται, γι’ αυτό και θα προβληθούν διαχρονικές ταινίες για όλη την οικογένεια. Αλλωστε, η αγαπημένη γκουβερνάντα Μαίρη Πόπινς, η Χιονάτη, το αιώνιο παιδί Πίτερ Παν, η Σταχτοπούτα και η οικογένεια Φον Τραπ από τη «Μελωδία της ευτυχίας» είναι λόγοι για να αγαπήσει κάποιος τα Χριστούγεννα.

​​Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα, στο www.snfcc.org.

Πηγή: kathimerini.gr