Δείτε τα πιο “περίεργα” και εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα!

Ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι αναμφίβολα μία από τις πιο χαρούμενες στιγμές της εορταστικής περιόδου και για τους fans των Χριστουγέννων θεωρείται μία “ιεροτελεστία”. Χρησιμοποιώντας το προσωπικό μας γούστο μπορούμε να δώσουμε πνοή στο δέντρο των ονείρων μας, βάζοντας άλλοτε φθηνά και άλλοτε πιο ακριβά στολίδια, πολύχρωμα λαμπιόνια και χρωματιστές γιρλάντες και μπάλες με πανέμορφα σχέδια. Ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου αφήνει την φαντασία μας να καλπάσει, για αυτό και πολλά χριστουγεννιάτικα δέντρα που στολίζονται σε διάφορα μέρη του κόσμου ξεχωρίζουν για την μοναδικότητα των υλικών κατασκευής και τον εναλλακτικό χαρακτήρα τους, αλλά κυρίως για το ομολογουμένως περίεργο και συγχρόνως μαγευτικό θέαμα που προσφέρουν. Εμείς ψάξαμε και σας παρουσιάζουμε ορισμένα από τα πιο “εναλλακτικά” χριστουγεννιάτικα δέντρα που έχουν υπάρξει πότε…

*To χριστουγεννιάτικό δέντρο από ανακυκλωμένο ξύλο*

RakvereΠολλές οικολογικές οργανώσεις (δικαιολογημένα) στρέφονται ενάντια στην κοπή των δέντρων, για αυτό και μία ομάδα φοιτητών από την Εσθονία θέλησε να περάσει το δικό της μήνυμα με τον στολισμό ενός δέντρου ύψους 10 μέτρων, το οποίο είναι όλο κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο ξύλο.

 *Το “ανάποδο” δέντρο σε Mall του Παρισιού*

Upside down tree in ParisΣπάζοντας την παράδοση, το πολυτελές δέντρο που κρέμεται από την οροφή του παρισινού mall, ουσιαστικά μοιάζει να ίπταται πάνω από τα κεφάλια των επισκεπτών. Το ύψους 25 μέτρων ανάποδο δέντρο είναι σίγουρα ένα θέαμα που δεν περνάει απαρατήρητο και σε αφήνει με το στόμα ανοικτό!

 *Το πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Ρίο ντε Τζανέιρο*

Floating Tree RioΣτην χώρα του καφέ και της Σάμπα, αν μη τι άλλο ξέρουν καλά πως να γιορτάζουν τις χαρούμενες στιγμές της ζωής, για αυτό και το τεράστιο πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο (ύψους 85 μέτρων), το οποίο φωτίζεται από 3.1 εκατομμύρια λαμπάκια προσφέρει ένα μαγευτικό υπερθέαμα.

 *Το πιο “ζαχαρένιο” δέντρο στη Σιγκαπούρη*

Singapore Candy ChristmasTo συγκεκριμένο δέντρο δεν ενδείκνυται για όσους έχουν ανεβασμένο ζάχαρο, καθώς είναι στολισμένο με εκατοντάδες λαχταριστά ζαχαρωτά και γιγαντιαία γλειφιτζούρια.

*Το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τουβλάκια… LEGO*

Sydney-LEGO-Christmas-Tree-Lights Με τα γνωστά τουβλάκια LEGO έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές παιδιών και στο μακρινό Σύδνεϋ της Αυστραλίας μία ομάδα πέντε καλλιτεχνών δούλεψαν πολύ σκληρά για να δημιουργήσουν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, το οποίο ήταν ύψους 10 μέτρων και αποτελείτο από 500.000 τουβλάκια!

 *Το “ανθρώπινο” χριστουγεννιάτικο δέντρο!*

 HONDURAS-GUINNESS-HUMAN-CHRISTMAS-TREEΜπορεί να σας φανεί απίστευτο αλλά 2.945 άτομα συμμετείχαν σε ένα μοναδικό καλλιτεχνικό project στην Ονδούρα, καθώς με τα σώματα τους σχημάτισαν ένα πανέμορφο “ανθρώπινο” χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μάλιστα,  επειδή η προσπάθεια τους στέφθηκε από επιτυχία κατάφεραν να εξασφαλίσουν μία θέση στα διάσημα ρεκόρ Guinness…