Δέκα πράγματα που σίγουρα δεν ήξερες για το «Μόνος στο Σπίτι»

Η αγαπημένη χριστουγεννιάτικη ταινία μικρών και μεγάλων και άγνωστα facts που δεν γνωρίζαμε!

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα ανακαλύψαμε άγνωστα στοιχεία για την ταινία που φτάνουν από το πόσες ώρες χρειάστηκε ο John Candy να γυρίσει όλη την ταινία μέχρι το τον Joe Pesci και τις… παλαβές μεθόδους που χρησιμοποιούσε στο πλατό των γυρισμάτων!

Διάβασε και την επόμενη φορά θα δεις με διαφορετικό… μάτι τις περιπέτειες του Macaulay Culkin!

Ο John Candy χρειάστηκε μόλις 23 ώρες για να γυρίσει ΟΛΟ τον ρόλο του

Το Home Alone είναι η δημοφιλέστερη χριστουγεννιάτικη ταινία στην… Πολωνία!

Ο Joe Pesci, που υποδυόταν έναν από τους διαρρήκτες, ήθελε να τον φοβάται πραγματικά ο Culkin. Για τον λόγο αυτό τον απέφευγε στο πλατό ενώ στην σκηνή που τον κρεμάει από το πιαστράκι για τα μπουφάν στην πόρτα του δάγκωσε το δάχτυλο και του το μάτωσε!

Το Home Alone είναι στο βιβλίο Guiness! Όσο περίεργο και φαίνεται είναι η κωμωδία με τις μεγαλύτερες εισπράξεις στην ιστορία του σινεμά συνολικά. Την πρώτη εβδομάδα που κυκλοφόρησε είχε 18 εκατομμύρια δολάρια ενώ έμεινε στο top-10 του box office το 1990 για συνολικά 12 εβδομάδες!

Όλες οι σκηνές γυρίστηκαν στο Σικάγο. Ακόμη και όταν η οικογένεια βρίσκεται στο αεροδρόμιο του Παρισιού, στην πραγματικότητα είναι στο Σικάγο!

Το σπίτι που έγινε η ταινία είναι πλέον τουριστική ατραξιόν! Για την ιστορία βρίσκεται στην διεύθυνση 671 Lincoln Avenue στην Winnetka του Ιllinois και το 2012 πουλήθηκε αντί 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι δυο κακοποιοί στην πραγματικότητα θα είχαν σκοτωθεί μετά τα… μαρτύρια που τους υπέβαλε ο μικρός ήρωας της ταινίας. Αυτό διαπίστωσαν το 2012 ερευνητές καθώς οι τραυματισμοί που βλέπουμε στην ταινία θα τους είχαν δημιουργήσει τόσο σοβαρούς τραυματισμούς, που θα οδηγούσαν στον θάνατο.

Το δεντρόσπιτο του Kevin, του πρωταγωνιστή της ταινίας, χτίστηκε μόνο για αυτό τον σκοπό. Διαλύθηκε με το τέλος της…

Ο Robert DeNiro ήταν η αρχική επιλογή για να υποδυθεί τον έναν διαρρήκτη, τον Harry. Δεν δέχτηκε και ο ρόλος κατέληξε στον John Pesci.

H ταραντούλα στο πρόσωπο του Marv, του ενός διαρρήκτη, είναι αληθινή!