Cranberry Sangía Punch: Το Xmas ποτό!

Το Cranberry Sangía Punch είναι το απόλυτο χριστουγεννιάτικο ποτό. Αυτή η χειμωνιάτικη, ρουμπινένια σανγκρία είναι μια αγαπημένη επιλογή αλλά συνοδεύεται από μια προειδοποίηση: Τελειώνει εύκολα. Μπορείτε να το κάνετε μια μέρα νωρίτερα για να κάνετε τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη και απλώς προσθέστε τη σαμπάνια αμέσως πριν τη σερβίρετε.

Αυτό το φρουτώδες ποτό έχει ένα όμορφο ρουμπινί χρώμα, επομένως είναι μια τέλεια προσθήκη σε κάθε μπαρ Χριστουγέννων. Σερβίρετε αυτό το ρόφημα σανγκρία σε ένα εορταστικό μπολ και φροντίστε να έχετε στη διάθεσή σας πολλές φέτες μήλου και πορτοκαλιού στους επισκέπτες για γαρνίρισμα.

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια κατεψυγμένα ή φρέσκα κράνμπερι
  • 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 750ml σανγκρία, παγωμένη
  • 1/4 φλιτζάνι Campari
  • 1 μεγάλο πορτοκάλι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλο μήλο Granny Smith, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 750 ml μπουκάλι σαμπάνια brut, παγωμένη

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα κράνμπερι: Βάλτε τα κράνμπερι, τη ζάχαρη και το νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Αφήστε να πάρει βράση, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και τα μούρα να αρχίσουν να σκάνε, περίπου 3 με 4 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει για 30 λεπτά.
  2. Ανακατέψτε το κρασί, το Campari και το μείγμα cranberry: Ανακατέψτε μαζί τη sangía, το Campari και τα κρυωμένα cranberries, σε μια μεγάλη κανάτα ή ένα μικρό μπολ διάτρησης. Προσθέστε τις φέτες πορτοκαλιού και μήλου.
  3. Προσθέστε σαμπάνια: Λίγο πριν το σερβίρετε, προσθέστε σαμπάνια.
  4. Περιχύνουμε και σερβίρουμε: Σερβίρετε με πάγο και μερικά κομμάτια φρούτων σε κάθε ποτήρι.

Καλή απόλαυση!