Η μαγειρική στο σπίτι μπορεί να βελτιώσει τις σχέσεις σας!

Η εποχή των στρωμένων τραπεζιών έχει φτάσει… Τραπεζώματα αγάπης, συμπαράστασης, χαλάρωσης και χαράς.

Η εποχή που όλα μοιάζουν να πληθαίνουν μία νέα έρευνα έρχεται και υποστηρίζει οτι το να μαγειρεύεις για τους άλλους μπορεί να βοηθήσει προκειμένου να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, να βρουν καλοσύνη, να νιώσουν όμορφα και να γίνουν καλύτεροι φίλοι και εραστές!

Φοιτητές από το Βέλγιο απάντησαν σε ερωτήματα που είχαν να κάνουν με τις διατροφικές τους συνήθειες- τον τρόπο που έτρωγαν στην παιδική τους ηλικία και τον συνέκριναν με τη σημερινή τους κατάσταση, τη σημερινή τους συμπεριφορά που έχει να κάνει με το φαγητό και την κοινωνική του προσέγγιση.

Το αποτέλεσμα; Αυτοί που έτρωγαν χειροποίητο φαγάκι- αυτό της μαμάς- αποδείχθηκε οτι είναι καλύτεροι άνθρωποι, περισσότερο συμπονετικοί, ευγενικοί και πειθαρχημένοι στους κανόνες της καλής συμπεριφοράς. Δίνουν χρήματα και φαγητό σε αυτούς που έχουν ανάγκη, κρατάνε την πόρτα ανοιχτή για να περάσει ο συνάνθρωπος, παραχωρούν την θέση τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι πιο κοινωνικοί και στέκονται δίπλα σε αυτούς που απλώνουν το χέρι τους και ζητάνε βοήθεια.

Η μελέτη υποστηρίζει οτι αυτή η συμπεριφορά έχει να κάνει με το ότι τα οικογενειακά γεύματα, η αγάπη και η θαλπωρή της “μάζωξης” και της επαφής που ενισχύει την πεποίθηση του ατόμου οτι το να δίνεις και να μοιράζεσαι είναι φυσικό και απαραίτητο για να είσαι ευτυχής.

Μάλιστα τονίζεται οτι δεν έχει να κάνει μόνο με το “μοιράζομαι το φαγητό” αλλά και το οτι μοιράζομαι παρέα, σκέψεις και συναισθήματα. Οπότε ένα φαγητό, μία συνταγή που έχει την προσωπική σου σφραγίδα μπορεί να κάνει τον άλλον να νιώσει οτι τον αγαπάς, οτι μπορεί να είναι καλύτερος και να γίνει αυτό που ζητάς χωρίς να του το ζητήσεις.