Χριστουγεννιάτικα cake pops

Τα χριστουγεννιάτικα cake pops γίνονται εύκολα. Ένα συνηθισμένο κέικ που αγοράζεται από το κατάστημα γίνεται μια μαγική απόλαυση με ζαχαροδαμάσκηνο.

Εξοπλισμός και προετοιμασία: για αυτή τη συνταγή θα χρειαστείτε 12 στρογγυλά ξυλάκια γλειφιτζούρι.

Συστατικά

  • Χριστουγεννιάτικο κέικ 400g
  • 100g μαύρη σοκολάτα
  • 100g λευκή σοκολάτα
  • τρούφα, για να διακοσμήσει

Μέθοδος

  1. Σπάστε το χριστουγεννιάτικο κέικ σε κομμάτια και μετά ανακατέψτε στον επεξεργαστή τροφίμων για λίγα λεπτά να γίνει ψίχουλα.
  2. Χωρίζουμε το μείγμα στα 12 και πλάθουμε μπαλάκια. Το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σφίξει
  3. Λιώστε τις σοκολάτες σε ξεχωριστά μπολ, πάνω από τηγάνια με νερό που σιγοβράζει ή σε φούρνο μικροκυμάτων.
  4. Κάντε μια τρύπα σε κάθε μπάλα με ένα ραβδί γλειφιτζούρι, μετά βυθίστε το άκρο του μπαστουνιού στη λιωμένη σοκολάτα και τοποθετήστε ξανά στην τρύπα. Επαναλάβετε με τα άλλα ξυλάκια και αφήστε να σταθεροποιηθεί για περίπου 30 λεπτά
  5. Ξαναλιώστε τη σοκολάτα αν χρειάζεται και, στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού περιχύστε τη σοκολάτα πάνω από ένα κέικ ποπ, κρατώντας τη πάνω από το μπολ. Εργαστείτε γρήγορα για να έχετε ένα ομαλό φινίρισμα. Χτυπήστε το cake pop στο πλάι του μπολ για να φύγει η περίσσεια σοκολάτας και μετά κολλήστε σε ένα κομμάτι πολυστυρένιο ή αναποδογυρισμένο τρυπητό ενώ αλείφετε τα υπόλοιπα σκουπίδια.
  6. Μόλις δέσει ελαφρώς η σοκολάτα, αλλά είναι ακόμα κολλώδης, πασπαλίζετε και αφήνετε να δέσει εντελώς.