Πώς θα χαρακτήριζες εσύ τη Θεσσαλονίκη; Δεν είναι λίγα τα τραγούδια που έχουν γραφτεί για εκείνη και όχι άδικα αφού αν πας μια φορά την ερωτεύεσαι. Σε αυτό το άρθρο όμως θα σου κάνω την ανατροπή γιατί καλά τα tips για το που να πας και τι να δεις στη Θεσσαλονίκη όμως εδώ θα γράψουμε και τι να φας και που να πιεις τον πιο ωραίο καφέ της πόλης.
Λευκός Πύργος
Ε, δεν γίνεται να πας Θεσσαλονίκη και να μην επισκεφθείς τον Λευκό Πύργο. Λέγεται πως εκεί κατέληγαν τα τείχη της οθωμανικής οχύρωσης αλλά και λίγα χρόνια αργότερα χρησιμοποιήθηκες ως φρούριο για τους Γενίτσαρους και τέλος σαν φυλακή. Σήμερα όμως, μακριά από όλα αυτά είναι ένα μουσείο και σύμβολο της πόλης ενώ φυσικά η θέα από ψηλά δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
Πλατεία Αριστοτέλους
Η κεντρικότερη θα λέγαμε πλατεία της Θεσσαλονικής είναι γνωστή για τον ιδιαίτερο σχεδιασμό της. Ξεκινά από τα ημικυκλικά κτίρια στο πάνω μέρος της και φτάνει μέχρι τη λεωφόρο Νίκης. Είναι must για τους τουρίστες αλλά και για τους ντόπιους αφού γύρω θα βρεις πολλά καφέ αλλά και εστιατόρια.
Ομπρέλες
Δεν γίνεται να πας Θεσσαλονίκη και να μην ανεβάσεις έστω μια φωτογραφία στις «Ομπρέλες»! Το σπουδαίο έργο του Γιώργου Ζογγολόπουλου θεωρείται στολίδι για τη συμπρωτεύουσα αφού κερδίζει τα βλέμματα των επισκεπτών. Θα τις βρεις κατά μήκος της Νέας Παραλίας και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κλέψουν τις εντυπώσεις από μακριά.
Charlie D. Brasserie
Εδώ και λίγες μέρες ένα μπιστρό με γαλλικό αέρα και κινηματογραφικό χαρακτήρα άνοιξε τις πόρτες του στην οδό Κομνηνών και στον αριθμό 10, εμπλουτίζοντας το γαστρονομικό χάρτη της Θεσσαλονίκης.Ο γνωστός και επιτυχημένος Restaurateur, Απόστολος Τραστέλης και ο διάστερος Michelin Chef, Arnaud Bignon, συνεργάζονται με το ξενοδοχείο Excelsior, και την ιδιοκτήτρια του, Ισμήνη Τορνιβούκα, και δημιουργούν, από κοινού, ένα καινούριο και διαφορετικό project με ρομαντικό χαρακτήρα. Το Charlie D. είναι μια brasserie με γαλλική κουζίνα χωρίς περίτεχνα στησίματα και περίπλοκες συνταγές. Εδώ ο επισκέπτης θα βρει ένα all day menu, με νόστιμα πιάτα σε προσιτές τιμές, που έχει επιμεληθεί ο Chef Arnaud Bignon. Για τον Arnaud Bignon, το Charlie D. ήταν μια ευκαιρία να επιστρέψει στα βασικά και στα απλά, ήταν μια ωραία, μικρή ανάσα στο μακροχρόνιο ταξίδι του στα gourmet εστιατόρια, ενώ στο μενού του θα ανακαλύψει κανείς τη φροντίδα και την αγάπη της γαλλίδας γιαγιάς του, σε συνδυασμό με κάποιες κρυμμένες ελληνικές πινελιές.
Jerry’s Foodtruck
Αυτή η φωτογραφία σίγουρα μπορεί να σε κάνει να σταματήσεις για πάντα τη δίαιτα και είναι και ο μόνος λόγος που ελπίζω ότι θα σταματήσω και εγώ τη δίαιτα όταν αυτό το φανταστικό μαγαζάκι αποφασίσει να έρθει Αθήνα. Το Jerry’s Foodtruck το αγαπάει όλη η Θεσσαλονίκη. Όλη. Δεν είναι τυχαίο πως μέσα σε λίγο καιρό έγινε το απόλυτο hot spot της πανέμορφης πόλης, μιας και στην Παύλου Μελά, στον αριθμό 44, σχηματίζονται μέχρι και… ουρές για τα λαχταριστά donuts. Τώρα για εσένα που κάνεις βόλτα στο ONE Salonica να ξέρεις ότι θα τους βρεις και εκεί! Iδιοκτήτες του νοστιμότατου Jerry’s Foodtruck, είναι ο Γιάννης Χρηστίδης και ο Τάσος Γκουσγκούνης που για χάρη του θείου Jerry, που ξεκίνησε από την Αμερική με ένα αντίστοιχο φορτηγάκι το 1950, έφτασαν αυτό το «κολασμένο» μαγαζί στη Θεσσαλονίκη. Εδώ θα βρεις chocoburger, ντόνατ δηλαδή κομμένο στην μέση που μέσα έχει κρέμα βανίλια, μπιφτέκι σοκολάτας, δικής τους συνταγής και μαρμελάδα αλλά και το chocotoastnut που είναι 2 ντόνατ σοκολάτας πατημένα και βάζεις ό,τι πραλίνα θέλεις.
Coffee Island
Και φυσικά όπου και αν επιλέξεις να πας σίγουρα θα πρέπει να απολαύσεις τον καφέ σου από τα Coffee Island. Μάλιστα κάτι καινούριο ήρθε για να εντυπωσιάσει τους λάτρεις του καφέ. To MICROFARM PROJECT® επιστρέφει στα Coffee Island με τον Ethiopia Guji. Πρόκειται για έναν ακόμα limited edition καφέ, 100% Specialty Arabica, με πολύπλοκα αρώματα και μοναδικό γευστικό προφίλ. Ανανάς, Μαύρη Σοκολάτα, Μέντα… μια σπάνια εμπειρία καφέ που ελάχιστοι θα προλάβουν να απολαύσουν. Το Ethiopia Guji καλλιεργήθηκε στην Αιθιοπία, τη γενέτειρα του καφέ και το όνομα Guji, προέρχεται από την ομώνυμη φυλή των ανθρώπων της περιοχής.