Χριστούγεννα: 3 ιδανικoί προορισμοί στην Ευρώπη

Τα Χριστούγεννα δεν αργούν και από τώρα είναι η στιγμή να κανονίσετε τις διακοπές σας για τις γιορτές. Η Ευρώπη έχει πολλά όμορφα μέρη για τα Χριστούγεννα, αλλά εμείς σας προτείνουμε 3 κορυφαίους προορισμούς για ρομαντικές και αξέχαστες διακοπές!

Βασιλεία, Ελβετία

Η χριστουγεννιάτικη αγορά της Βασιλείας ψηφίστηκε ως η νικήτρια των Ευρωπαϊκών Καλύτερων Χριστουγεννιάτικων Αγορών. Ως εκ τούτου, η Βασιλεία θα φιλοξενήσει την πιο δημοφιλή χριστουγεννιάτικη αγορά στην Ευρώπη το 2022.

Η Βασιλεία έχει μια βαθιά ριζωμένη παράδοση ως η πιο όμορφη και μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη πόλη της Ελβετίας και αξίζει να επισκέπτεστε κάθε χρόνο. Όχι μόνο η καλοδιατηρημένη Παλιά Πόλη ακτινοβολεί στο ζεστό χριστουγεννιάτικο φως, αλλά τα καταστήματα και οι προσόψεις πολλών κτιρίων λάμπουν με μια χρυσαφένια λάμψη. Περίπου εκατό ψηλά πεύκα συνορεύουν με τους δρόμους και στέκονται σαν λαμπερά φωτισμένοι φρουροί δείχνοντας το δρόμο για τον επισκέπτη.

Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Η Βουδαπέστη υπόσχεται μια απαράμιλλη εορταστική ατμόσφαιρα, ποιοτικά χόμπι, μια ιδιαίτερη γαστρονομική προσφορά και ένα πιο πολύχρωμο τοπίο. Πιστοί στις χριστουγεννιάτικες παραδόσεις κάθε advent Sunday, ένα νέο κερί θα ανάβει στο κοινό μας στεφάνι advent. Η τελετή φωταγώγησης θα συνοδεύεται από διάφορα μουσικά νούμερα που θα εκτελούν τα ειδικά εορταστικά τους εορταστικά προγράμματα. Με υπέροχη baroque αρχιτεκτονική και το ποτάμι να χωρίζει αλλά και να ενώνει την Βούδα και την Πέστη, συνθέτουν ένα μαγευτικό χριστουγεννιάτικο τοπίο.

Metz, Γαλλία

Αφήστε τους φωτισμούς να διώξουν τις σκοτεινές μέρες του χειμώνα και απολαύστε παραδοσιακές λιχουδιές όπως το γαϊτανάκι, μια βόλτα στο μαγικό “Sentiers des Lanternes” που προσφέρει το Department of Moselle ή πάρτε την ευκαιρία να προμηθευτείτε γαστρονομικά χριστουγεννιάτικα προϊόντα στο μέγαρο της δημαρχιακής αγοράς. Δίπλα στον Καθεδρικό Ναό, ο μεγάλος τροχός προσθέτει στις δραστηριότητες αναψυχής για μικρούς και μεγάλους. Ενώ η γεύση των Χριστουγέννων περιμένει στη γκουρμέ αγορά τροφίμων στο place de la Comédie. Μια φανταστική ρομαντική στιγμή σε περιμένει να απολαύσεις με τον έρωτα της ζωής σου.