Χριστουγεννιάτικος Οδηγός Επιβίωσης για Singles

Τα Χριστούγεννα αποτελεί για πολλούς την αγαπημένη και ταυτόχρονα την πιο πιεστική εποχή του χρόνου καθώς πρόκειται για μια χρονική περίοδο όπου όλα περιστρέφονται γύρω από την αγάπη, είτε αυτή είναι παρούσα και δυνατή, είτε απούσα. Ειδικά, όταν απουσιάζει η ερωτική αγάπη τότε το έργο που παίζει στο μυαλό σου είναι δραματικό σε επίπεδο αρχαίας τραγωδίας.

Επειδή όμως τα περισσότερα πράγματα στη ζωή είναι θέμα οπτικής γωνίας, παρακάτω θα βρεις μερικές συμβουλές προκειμένου να «ελαφρύνει» το έργο Single & Χριστούγεννα”:

Πέρασε χρόνο με την οικογένειά σου

Όταν δεν έχουμε σχέση, έχουμε περισσότερο προσωπικό, ελεύθερο χρόνο, οπότε είναι μια ευκαιρία να περάσεις περισσότερο χρόνο με τα μέλη της οικογένειας σου. Να πιεις έναν καφέ με τη μαμά και τις θείες σου, να παίξεις με τα ανίψια σου, να συναντηθείς με τις αγαπημένες ξαδέρφες που έχεις χάσει.

Επίσης, αν έχεις την τύχη να ζουν ακόμη οι παππούδες και οι γιαγιάδες σου φρόντισε να περάσεις όσο περισσότερο χρόνο μπορείς μαζί τους γιατί όταν ένα μέλος της οικογένειας μας φτάνει σε προχωρημένη ηλικία οφείλουμε να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας πως κάποτε μας προλαβαίνει η φυσική πορεία της ζωής…

Διασκέδασε με την οικογένεια της επιλογής σου, τους φίλους σου

Το να είσαι single σημαίνει πως βιώνεις μια περίοδο όπου δεν λαμβάνεις λογαριασμό, δεν δίνεις λογαριασμό σε κανέναν. Τα Χριστούγεννα με τις αργίες είναι μια καλή ευκαιρία να περάσεις χρόνο, να ταξιδέψεις και να διασκεδάσεις με την παρέα σου, αρκεί βέβαια, να μην αναλύσετε τη single κατάσταση σας. Οι Γιορτές έρχονται μία φορά το χρόνο και είναι μια καλή ευκαιρία να δημιουργήσεις όμορφες αναμνήσεις, όχι να κλαις τη μοίρα σου.

Νιώσε ευγνώμων ακόμα και για το πιο ασήμαντο πράγμα

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι μοιράζονται μια κοινή στάση ζωής: Κάθε μέρα είναι ευγνώμονες για κάτι ή κάποια πράγματα. Αυτά τα Χριστούγεννα αντί να επικεντρωθείς στον σύντροφο που δεν έχεις, δώσε έμφαση σε όλα όσα έχεις. Κάνε μια λίστα και θα διαπιστώσεις πως είναι περισσότερα από όσα φανταζόσουν και φρόντισε να την εμπλουτίζεις ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων, όταν νιώθεις την ψυχολογία σου να κατηφορίζει…

Αυτά τα Χριστούγεννα δεν υπάρχει single ευκαιρία για χαρά και ευγνωμοσύνη, αλλά πολλές!