Χριστουγεννιάτικη απόδραση; Πέντε κόλπα για ατσαλάκωτα ρούχα δίχως σιδέρωμα

Μετράς τις μέρες σαν φυλακισμένος. Τις μέρες που σε χωρίζουν από τη στιγμή που θα επιβιβαστείς σε αεροπλάνο/τρένο/πλοίο/αυτοκίνητο για να μεταβείς στο μέρος που έχεις επιλέξει να περάσεις τις φετινές γιορτές.

Χριστουγεννιάτικη περίοδος θα είναι και θα ήθελες να πάρεις ένα πιο “καλό” ρούχο μαζί σου: ένα επίσημο πουκάμισο, ένα κοστούμι, ένα φόρεμα...ρούχα που συνήθως βγαίνουν τσαλακωμένα από τη βαλίτσα.

Όταν δεν υπάρχει δυνατότητα (αλλά και διάθεση) για σιδέρωμα, σου παρουσιάζουμε μερικά δοκιμασμένα κόλπα για ατσαλάκωτα ρούχα δίχως τη χρήση σίδερου:

Χρησιμοποίησε το ισιωτικό των μαλλιών

Ναι, καλά διάβασες. Το ίδιο που θα χρησιμοποιήσεις για να επιμεληθείς το χτένισμα σου. Το ισιωτικό των μαλλιών είναι κατάλληλο για να αφαιρέσει ζάρες σε συγκεκριμένες περιοχές παρά σε ένα ολόκληρο το ρούχο. Φρόντισε πριν το χρησιμοποιήσεις να καθαρίσεις καλά τις πλάκες με ένα πανί για να αφαιρέσεις πιθανά κατάλοιπα από κάποιο προϊόν hair styling, έτσι ώστε να μη λερώσεις τα ρούχα σου.

hair-straightener

Εκμεταλλεύσου το στρώμα του κρεβατιού

Τύλιξε το τσαλακωμένο ρούχο σε ένα ρολό και τοποθέτησε το κάτω από το στρώμα του κρεβατιού για 1 ώρα. Όταν το βγάλεις οι περισσότερες ζάρες θα έχουν εξαφανιστεί.

Φτιάξε ένα μείγμα με ξύδι και νερό

Ψέκασε τα τσαλακωμένα ρούχα με μείγμα που αποτελείται από 1 μέρος λευκό ξύδι και 3 μέρη νερό και άφησε τα να στεγνώσουν με τον αέρα. Το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει!

Το κόλπο με τη νωπή πετσέτα

Τοποθέτησε το ρούχο εντός μιας νωπής πετσέτας και πίεσε τη. Με αυτόν τον τρόπο μειώνονται πολύ οι ζάρες.

Η δύναμη του ατμού

Πριν μπεις στη ντουζιέρα μην ξεχάσεις να έχεις ήδη κρεμάσει μέσα στο χώρο του μπάνιου τα τσαλακωμένα σου ρούχα και να έχεις κλείσει την πόρτα. Ο ατμός κάνει θαύματα με τις ζάρες μέσα σε 10 λεπτά!

Παρόμοια χρήση του ατμού μπορεί να γίνει με έναν βραστήρα (που διατίθεται στα περισσότερα δωμάτια ξενοδοχείου για την ετοιμασία καφέ ή τσαγιού ). Τοποθέτησε τη συσκευή που ατμίζει σε απόσταση 30 περίπου εκατοστών από την περιοχή του ρούχου που θέλεις να εξαφανιστούν οι ζάρες.

Απλά αλλά θαυματουργά κόλπα για υπέροχες και ατσαλάκωτες χριστουγεννιάτικες διακοπές ;-)