Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις από όλο τον κόσμο

Ξέρεις πως γιορτάζουν στην Ινδία και στις Φιλιππίνες;

Ώρα να μάθουμε πως γιορτάζει και ο υπόλοιπος κόσμος και ποια είναι τα παραδοσιακά του έθιμα. Άλλα περίεργα και άλλα πιο… νορμάλ!

Ινδία

Οι χριστιανοί είναι προφανώς λίγοι στην μακρινή Ινδία, ωστόσο έχουν τα δικά τους έθιμα. Την ημέρα των Χριστουγέννων μαγειρεύουν το newrio, μια παραδοσιακή συνταγή με κάρι, γέμιση, καρύδα και μοιράζουν kuswar, γλυκό της ημέρας, στην γειτονιά.

Φιλιππίνες

Το Nochebuena το γνωρίζετε; Ώρα να το μάθετε! Ξεκινάει παραμονή Χριστουγέννων και τελειώνει ανήμερα. Ουσιαστικά είναι το δείπνο, το οποίο σερβίρεται στις 11:30 το βράδυ της παραμονής και τα πιάτα γεμίζουν με παραδοσιακό φιλιππινέζικο φαγητό, όπως ρύζι και noodles. Tόσο απλά!

Ισπανία

Εκεί η παράδοση δεν ευνοεί τα αφεντικά καθώς σύμφωνα με το έθιμο της turrona, κάθε εργοδότης μοιράζει στους εργαζόμενούς του ένα καλάθι με φαγητό και ποτά. Δεν ξέρουμε αν λαμβάνουν και το δώρο στον λογαριασμό της τράπεζας…

Αιθιοπία

Στην Αιθιοπία (όπου η πλειοψηφία είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι) τηρείται νηστεία 40 ημερών. Τα Χριστούγεννα (τα οποία γιορτάζονται στις 6 Ιανουαρίου, καθώς είναι παλαιοημερολογίτες), οι Αιθίοπες τρώνε έναν κόκορα τεμαχισμένο σε 12 κομμάτια και 12 αυγά, συμβολίζοντας έτσι την αιωνιότητα.

Κίνα

ΟΚ, δεν τους δίνουν και μεγάλη σημασία, ωστόσο το έθιμο θέλει τους Κινέζους να ανταλλάζουν ένα συγκεκριμένο δώρο: ένα μήλο!

Ισλανδία

Εδώ δεν υπάρχει ο άγιος Βασίλης αλλά οι Yule Lads. Οι Yule για 13 νύχτες πηγαίνουν στα παράθυρα των παιδιών και είτε τους αφήνουν ένα γλυκό μέσα στα παπούτσια τους, είτε μια… σαπισμένη πατάτα, ανάλογα με το αν ήταν καλά ή κακά παιδιά μέσα στην χρονιά.

Ιταλία

Οι Ιταλοί τα Χριστούγεννα την παραμονή των Χριστουγέννων, γευματίζουν με θαλασσινά. Έτσι, αν βρεθούμε σε ένα ιταλικό τραπέζι μπορεί και να δούμε επτά διαφορετικά πιάτα με θαλασσινά.

Γαλλία

Το buche de Noel είναι ένα λαχταριστό κέικ σοκολάτα που φτιάχνεται τα Χριστούγεννα και θεωρείται ως ένα από τα γευστικότερα γλυκά. ΟΚ, μετά τα μελομακάρονα…

Ιαπωνία

Όπως και στην Κίνα, έτσι και στην Ιαπωνία δεν είναι ιδιαίτεροι fan των Xριστουγέννων. Η γνωστή αλυσίδα εστιατορίων, ΚFC, όμως με το Christmas Chicken πιάτο της σημειώνει τρελά κέρδη, ενώ έχει γίνει το… παραδοσιακό φαγητό τους!