Χριστουγεννιάτικα tips για μαμάδες μόνο!

tips μαμάδες Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή με έντονα συναισθήματα που δεν είναι μόνο χαρούμενα. Μπορεί να είναι και αισθήματα μοναξιάς αλλά και άγχους για το μέλλον (αποφάσεις της νέας χρονιάς). Οι μαμάδες είναι πλάσματα που αγγίζουν ένα πιο εξελιγμένο επίπεδο ενσυναίσθησης επειδή φέρνουν μια νέα ζωή στον κόσμο και επομένως αρκετά επιρρεπείς στις συναισθηματικές διακυμάνσεις των εορτών.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές επιβίωσης για τις μαμάδες, όλων των ειδών τις μαμάδες, έτσι ώστε να Χριστούγεννα να είναι όντως Merry (Χαρούμενα):

Καθιερώστε μια ξεχωριστή,εορταστική παράδοση με τα παιδιά σας

Αν μέσα στους ρυθμούς της απαιτητικής καθημερινότητας, νιώθετε πως πάντα κάτι χάνεται στην επικοινωνία με τα παιδιά σας, οι αργίες και οι πιο χαλαροί ρυθμοί των εορτών ενδείκνυνται για να κερδίσετε το χαμένο έδαφος. Έτσι, μπορείτε να καθιερώσετε μια ειδική παράδοση, πέρα από το άνοιγμα των δώρων, που μπορεί να λάβει λίγο πριν τα Χριστούγεννα ή κατά τη διάρκεια των εορτών, όπως να πάτε για πατινάζ σε ένα παγοδρόμιο, ή να επισκεφθείτε ένα μουσείο/έκθεση που δεν έχετε δει ποτέ ή να δειπνήσετε σε ένα εστιατόριο ξένης κουζίνας. Καθιερώστε τη δική σας οικογενειακή παράδοση για να υπάρχει πάντα η υπενθύμιση πως αν σας παρέσυρε η ρουτίνα της καθημερινότητας, υπάρχει έστω μία μέρα το χρόνο για παύση, διάλογο και διασκέδαση.

tips μαμάδες Χριστούγεννα

Αφιερώστε λίγο χρόνο στη μοναξιά σας

Όπως είναι σημαντικό να περάσετε χρόνο με τα παιδιά σας, είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας, με την ευκαιρία των διακοπών. Έτσι, κανονίστε κάποια θεραπεία ομορφιάς ή μασάζ μέσα στις γιορτές, ή απλώς διώξτε τους όλους από το σπίτι, και απολαύστε ένα ποτήρι κρασί ακούγοντας την αγαπημένη σας μουσική.

tips μαμάδες Χριστούγεννα

Αφιερώστε χρόνο στους φίλους σας

Μπορεί τα Χριστούγεννα να είναι κυρίως οικογενειακή γιορτή, αλλά επειδή οι φίλοι είναι η οικογένεια της επιλογής μας, αξίζουν τον ίδιο, ίσως και περισσότερο χρόνο με τη θεία Αθανασία. Για την ακρίβεια, τη θεία Αθανασία θα τη δείτε και στη γιορτή της, οπότε φροντίστε να περάσετε χρόνο και με τους αγαπημένους σας φίλους κατά τη διάρκεια των εορτών και αν έχετε φίλους που είναι single, χωρίς οικογένεια ή μακριά από την οικογένεια τους, καλέστε τους σπίτι σας να φάτε όλοι μαζί.

tips μαμάδες Χριστούγεννα

Single μαμάδες, ενωθείτε!

Αν είστε single μαμά, είναι πιθανό να γνωρίζεστε με άλλες μαμάδες στην ίδια κατάσταση. Πάρτε την πρωτοβουλία να κανονίσετε μια ξεχωριστή έξοδο ή να τις καλέσετε στο σπίτι και να περάσετε όλες μαζί και μαζί με τα παιδιά σας τις γιορτές. Ποιος είπε πως υπάρχει μόνο μία μορφή οικογένειας;

tips μαμάδες Χριστούγεννα