Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια

Τα Χριστούγεννα σημαίνουν γέλιο, παιχνίδι, τσιριχτές φωνούλες και μικρά ανθρωπάκια να στριφογυρίζουν σε όλο το σπίτι! Αν αυτά τα Χριστούγεννα ξεμείνατε από ιδέες για παιχνίδια, ρίξτε μια ματιά παρακάτω, καθώς όλο και κάτι θα βρείτε που θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον!

Δρόμος μετ’ εμποδίων στο Βόρειο Πόλο: Ένα παιχνίδι που ουσιαστικά πρόκειται για μία χρονομετρημένη προσπάθεια σκυταλοδρομίας για 2 ομάδες παιδιών. Αρχικά πρέπει να ξετυλίξουν όσο πιο γρήγορα μπορούν και να κρατήσουν απλωμένο στο πάτωμα ένα χαρτί υγείας. Εκεί που θα τελειώσει αυτό, θα υπάρχει μια πλαστική λεκάνη με νερό και ψεύτικα ψαράκια που έχουν μαγνήτη. Σκοπός εδώ είναι με μια πετονιά, όπου θα έχει μαγνήτη να μαζέψει τουλάχιστον 2 ψάρια για να συνεχίσει. Ο επόμενος σταθμός είναι να φορέσει όσο πιο γρήγορα μπορεί πολλά ρούχα που έχετε αφήσει. Ο νικητής είναι εκείνος που θα τερματίσει πρώτος με τα περισσότερα ρούχα!

Ψάρεμα στον πάγο: Σε μια λεκάνη που έχετε προσθέσει νερό φτιάχνετε από λευκό χαρτόνι που έχουν στη μύτη τους συνδετήρες πάνω σε κάθε συνδετήρα θα υπάρχει γραμμένο ένα δώρο για κάθε παιδί. Σκοπός είναι να ψαρέψουν με τα καλάμια ψαρέματος που θα έχετε φτιάξει με μαγνήτες στο τέλος της πετονιάς όσα περισσότερα δώρα μπορούν.

Κάρφωσε τον κοκκινομύτη Ρούντολφ: Είναι το κλασσικό Ευρωπαϊκό παιχνίδι όπως αυτό με την ουρά του γαϊδάρου, μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να καρφώσει το αστέρι, τη γενειάδα του Άγιου ή τη μύτη ενός χιονάνθρωπου.

images

Εσωτερικός χιονοπόλεμος: Επειδή μάλλον δεν θα χιονίσει, εφοδιαστείτε με κάλτσες στις οποίες μέσα θα έχετε τυλίξει σε μορφή μπάλας σελίδες από εφημερίδα. Φτιάξε 2 κουβάδες με κάλτσες και ετοιμάσου για το πιο ξεκαρδιστικό παιχνίδι της ζωής σου!

Χιονίζει Marshmallows: Χώρισε τα παιδιά σε 2 ομάδες και δώσε σε κάθε ζευγάρι 10 marsmallows, σκοπός του παιχνιδιού είναι να καταφέρουν να πετάξουν τα marsmallows στο στόμα του συμπαίκτη. Η ομάδα με τα περισσότερα marsmallows κερδίζει.

Χιονάνθρωπος Μπόουλινγκ: Χρησιμοποίησε μια εξάδα από νερά την οποία θα έχεις βάψει λευκή ή θα έχεις ντύσει με κάποιο ύφασμα. Πάρε τώρα μια λευκή μπάλα και προσπάθησε να ρίξεις όσα περισσότερα μπουκάλια μπορείς! Strike!

Χιονοστιβάδα Χόκεϊ: Σκοπός του παιχνιδιού εδώ είναι οι 2 ομάδες να καταφέρουν χωρίς χέρια, αλλά μόνο με την αναπνοή τους να βάλουν γκολ με ένα κομμάτι βαμβάκι στην αντίπαλη ομάδα.

Ice Magic: Βάλτε ένα παγάκι σε ένα ποτήρι νερό. Τα παιδιά παίρνουν ένα κομμάτι σπάγκο, και προσπαθούν με τη βοήθεια του να σηκώσουν τον σπάγκο, αυτό δεν είναι εφικτό. Έτσι πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι το κορδόνι και αμέσως κολλάει, αφού πρώτα μετρήσεις μέχρι το 10. Να είστε έτοιμοι γιατί θα θελήσουν να το κάνουν ξανά και ξανά.

images (1)

Αγώνας δεμένης κάλτσας: Χρησιμοποιώντας τις δικές σας κάλτσες, δέστε το μπροστινό μέρος μεταξύ τους και φορέστε τες στα παιδιά. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να καταφέρουν να τρέξουν μια διαδρομή που θα ορίσετε εσείς. Ο πιο γρήγορος κερδίζει!

Αγώνας περιτυλίγματος: Η χαρά των παιδιών είναι το άνοιγμα των δώρων. Κάντε τους τη ζωή δύσκολη, αφού θα τους έχετε φορέσει ένα ζευγάρι χοντρά γάντια. Ο πιο γρήγορος που θα καταφέρει να εμφανίσει πρώτος τα δώρα του κερδίζει!