Χριστουγεννιάτικα έθιμα από όλο τον κόσμο

Κι όμως όσο τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι βιτρίνες γεμίζουν στολίδια είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε τα Χριστουγεννιάτικα έθιμα άλλων χωρών,γιατί που ξέρεις μπορεί ο αγαπημένος σου να έχει κανονίσει για φέτος ένα ταξίδι έκπληξη. Ε, μη σε πιάσει και αδιάβαστη!!!

 

Αγγλία

fe07dd1522e019bfa69aa8dbdc90c60d

Έλα εδώ τα ξέρεις. Το γκι έχει την τιμητική του σε κάθε οροφή στην Αγγλία και εσύ πρέπει να φιληθείς κάτω από αυτό καθώς είναι σύμβολο αγάπης και ευημερίας. Οι Άγγλοι υποστηρίζουν ότι το φιλί θα σου φέρει τύχη. Φυσικά δεν υπάρχει τραπέζι χωρίς γαλοπούλα και πουτίγκα τις ημέρες των Χριστουγέννων καθώς και τα δύο φέρνουν καλοτυχία

 

Γερμανία 

2169890_1_adventskranz1sol

Το λεγόμενο Advenskranz είναι ένα κηροπήγιο στεφάνι  με 4 θέσεις φτιαγμένο με κλαδιά από έλατο. Τις τέσσερις τελευταίες Κυριακές του έτους ανάβουν τα κεριά σύμφωνα με την εβδομάδα που πέρασε συμβολίζοντας έτσι τις εβδομάδες που απομένουν. Φυσικά την τελευταία εβδομάδα ανάβουν και τα 4 κεριά.

 

Ελβετία

dsdsds

Το Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο είναι το έθιμο των Ελβετών και τα μικρά τους αναμένουν κάθε χρόνο το αριθμημένο ημερολόγιο με τα πορτάκια. Ανοίγοντας ένα πορτάκι την ημέρα τα παιδιά βρίσκουν ένα σοκολατάκι, ένα παιχνίδι ή ένα ζαχαρωτό που κάνουν την ημέρα τους πιο όμορφη και την αναμονή για τον Άγιο Βασίλη ακόμα μεγαλύτερη.

 

Νορβηγία

julenisse-med-pekefinger

Τα Χριστούγεννα και πριν ο Julenissen, ο δικός τους Άγιος Βασίλης τα επισκεφθεί φροντίζουν να τοποθετήσουν για να ευχαριστήσουν τον Julenissen ένα μπολ με κουρκούτι ώστε να το βρει ο Άγιος.

 

Σουηδία

A decorated christmas dining table

Το παραδοσιακό “βούτηγμα στην κατσαρόλα” όπου όλη η οικογένεια βουτάει μαύρο ψωμί μέσα σε ζωμό από μοσχάρι, χοιρινό και λουκάνικο με συμβολικό χαρακτήρα των ανθρώπων που έχουν ανάγκη.