Χριστούγεννα στη Μπριζ

Μια μικρή μεσαιωνική πολιτεία όπου μέσα στα τείχη της είναι κρυμμένοι θρύλοι στα κανάλια, αλλά και στους πύργους της. Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τα Χριστούγεννα στη Μπριζ. Η πόλη είναι βγαλμένη σίγουρα από χριστουγεννιάτικο παραμύθι, καθώς εκεί συναντάς τα πάντα… από κατάλευκους κύκνους στις λίμνες της, μεσαιωνικά καλντερίμια, πύργους που μοιάζουν να κατοικούνται ακόμα και καταπληκτικά μπιστρό που σερβίρουν βάφλα με ζάχαρη άχνη!

1 images (1)

 

 

 

 

Η πόλη πραγματικά δεν μοιάζει με καμία άλλη και το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά μικρή, σημαίνει ότι μπορείς να αποκαλύψεις τα μυστικά της μέσα σε λίγες μόλις μέρες. Φυσικά θα ξεκινήσεις από το κέντρο της, εκεί που ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει στον 13ο αιώνα. Εκεί θα έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις το καμπαναριό που φτάνει τα 83 μέτρα, κοιτάζοντας από ψηλά τη μαγευτική θέα. Λίγα μέτρα πιο κάτω θα χορτάσεις με ένα σωρό σοκολατάκια, ενώ τα εκπληκτικά γραφικά λιλιπούτεια μαγαζάκια θα σε αποζημιώσουν και με το παραπάνω! Εκεί δεν θα σου πάρει και πολύ να συνειδητοποιήσεις ότι βρίσκεσαι στην χριστουγεννιάτικη αγορά της Μπριζ, με τους υπαίθριους πάγκους και το πανέμορφο παγοδρόμιο.

brugge1 images (5)

 

 

 

 

 

 

 

 

Μη ξεχάσεις να κάνεις μια βαρκάδα 30 λεπτών και να ερωτευτείς ξανά από την αποβάθρα Georges Stael! Τέλος, μην παραλήψεις να επισκεφθείς το Choco Story το καλύτερο μουσείο σοκολάτας του Βελγίου, ώστε να μάθεις τα πάντα για την ιστορία και την παρασκευή της, δοκιμάζοντας φυσικά σοκολάτες που φτιάχνονται μπροστά στα μάτια σου!

images (2) images (4)