Άρωμα Χριστουγέννων μέσα σε ένα punch bowl

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή θέλουμε αλλά και κάνουμε το καλύτερο πάντα για τους δικούς μας ανθρώπους. Ναι, είναι χωρίς αμφιβολία για την περίοδο του χρόνου που προσφέρεται για ξεχωριστές στιγμές, δώρα που “χρωστάμε” στον εαυτό μας, συναντήσεις με αγαπημένα πρόσωπα και φίλους. Η αίσθηση γενναιοδωρίας επικρατεί στο μέγιστο, θέλοντας σε κάθε ευκαιρία να προσφέρουμε μοναδικές συγκινήσεις στους φίλους μας. Μια καλή ευκαιρία αποτελούν οι εορταστικές συναντήσεις σε σπίτια φίλων, όπως το επιτάσσουν άλλωστε οι γιορτινές μέρες.

Έτσι λοιπόν τα World Class Spirits, μία σειρά από τα κορυφαία premium και εκλεπτυσμένα spirit στον κόσμο, σας δίνουν τη δυνατότητα να γίνετε οι απόλυτοι ήρωες της παρέας αυτές τις γιορτές με ένα μοναδικό εορταστικό punch.

 

Bulleit Coco Milk Punch Hot

250 ml Bulleit Bourbon whiskey

250 ml κρέμα καρύδας

250 ml γάλα

80 ml σπιτικό σιρόπι κάσιους

8 dash Abbots bitters

1 stick βανίλια

2 stick κανέλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα καρύδας μαζί με το σιρόπι από κάσιους την βανίλια και την κανέλα για 10 λεπτά. Το βγάζουμε από τη φωτιά και στη συνέχεια ενσωματώνουμε το Bulleit Bourbon whiskey. Ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με τριμμένο μοσχοκάρυδο.

Για το Σιρόπι κάσιους

Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε 100 γρ. κάσιους και τα αφήνουμε για 3 ώρες μέσα σε 500 ml καυτό νερό μαζί με ένα ψιλοκομμένο στικ βανίλιας. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα κάσιους με το νερό και διαλύουμε με 450 γρ ζάχαρη. Χτυπάμε δυνατά να διαλυθούν τα κάσιους και ύστερα σουρώνουμε πολύ καλά.