AI: Πώς μας βοηθά την περίοδο των Χριστουγέννων;

Το AI έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που δεν γνωρίζουμε για αυτήν.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, η αλήθεια είναι ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι πιο κοντά μας από ποτέ, ειδικά κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου: από εξατομικευμένες προτάσεις για online αγορές έως chatbots και αυτοματοποιημένη εξυπηρέτηση πελατών, η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη. Ωστόσο, τι συμβαίνει όταν δίνετε δημιουργική ελευθερία σε μια έξυπνη μηχανή;

Αυτό το άρθρο υπογραμμίζει τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους χρησιμοποιείται η τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη και να μας διασκεδάσει κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Από χριστουγεννιάτικες συνταγές μέχρι τραγούδια και τίτλους ταινιών, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορα μοτίβα για να δημιουργήσει κάτι νέο, αλλά όχι απαραίτητα πλήρως κατανοητό.

AI και χριστουγεννιάτικες αγορές

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι διαδικτυακές αγορές έχουν γίνει ένας από τους πιο συνηθισμένους τομείς για να επωφεληθείτε από την τεχνητή νοημοσύνη. Τα chatbots, οι εξατομικευμένες προτιμήσεις και οι προτάσεις βρίσκονται στον πυρήνα των διαδικτυακών αγορών, επιτρέποντας στους πελάτες να βρουν ακριβώς αυτό που αναζητούν χωρίς καν να συνειδητοποιήσουν τι ήθελαν αρχικά.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο επεκτείνεται μαζικά κατά τα χρόνια της πανδημίας, με περισσότερους ανθρώπους να στρέφονται στις ηλεκτρονικές αγορές ως λύση στα καθημερινά τους προβλήματα. Όχι μόνο αυτό, αλλά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατέχουν ηγετική θέση και γίνονται πηγή έμπνευσης για πολλούς πελάτες.

Κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων, πιθανότατα δεν υπάρχει ιστότοπος που να μην εφαρμόζει την αυτοματοποιημένη εξατομίκευση στη διαδικτυακή στρατηγική του. Η τεχνητή νοημοσύνη έχει γίνει, σε αυτήν την περίπτωση, ο μεγαλύτερος μικρός βοηθός του Άγιου Βασίλη. Με μερικά μόνο κλικ, οι καταναλωτές μπορούν να βρουν το τέλειο δώρο για τα Χριστούγεννα. Δεν χρειάζεται πλέον να αγωνίζεστε, προσπαθώντας να βρείτε ένα δώρο για εκείνους τους γνωστούς και τους συγγενείς που δεν γνωρίζετε πολύ καλά. Το AI έχει μια απάντηση σε όλες τις ερωτήσεις σας.

AI και εξυπηρέτηση πελατών

Ωστόσο, ένας από τους πιο λεπτούς τρόπους με τους οποίους χρησιμοποιείται η τεχνητή νοημοσύνη στις αγορές είναι η χρήση chatbot σε ρόλους εξυπηρέτησης πελατών. Οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις καθιστούν δύσκολη τη διάκριση μεταξύ ανθρώπου και αλγορίθμου πίσω από την οθόνη. Ωστόσο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι όλες οι ερωτήσεις και οι απορίες σας θα απαντηθούν σε λίγα δευτερόλεπτα.

Εάν τα ρομπότ που ενδιαφέρονται για την εξυπηρέτηση πελατών δεν σας ενδιαφέρουν, μπορείτε πάντα να επικοινωνείτε με ένα bot για οτιδήποτε θέλετε, ειδικά για θέματα με χριστουγεννιάτικα θέματα.

Μια ομάδα του Cartland Law έχει αναπτύξει το Xmas Chatbot, έναν διαδικτυακό φίλο του Facebook Messenger που μπορεί να απαντήσει σε απλές ερωτήσεις. Χρησιμοποιώντας το Natural Language Processing (NLP), ένα πρόγραμμα που βοηθά τα ρομπότ να κατανοήσουν την ανθρώπινη γλώσσα, το Xmas Chatbot μαθαίνει από διάφορα γλωσσικά μοτίβα και μπορεί να απαντήσει σε ορισμένες συχνές ερωτήσεις.

AI και χριστουγεννιάτικα τραγούδια

Όταν πρόκειται να βοηθήσουμε τους πελάτες με τις διαδικτυακές διαδικασίες λήψης αποφάσεων, η τεχνητή νοημοσύνη λάμπει με την αποτελεσματικότητα και την ακρίβειά της. Ωστόσο, αφήστε ένα μηχάνημα να γράψει τα δικά του δημιουργικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια και θα καταλήξετε με μια συλλογή από αστεία, αλλά και αρκετά ανησυχητικά αποτελέσματα.

Αν και η τεχνητή νοημοσύνη τα κουτσοκαταφέρνει με τη δημιουργικότητα, είναι ικανή να δημιουργήσει ένα διασκεδαστικό και μοναδικό τραγούδι που μπορεί ακόμα να φέρει ένα χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων. Εκτός βέβαια από το γεγονός ότι μπορεί να σου προτείνει εκατοντάδες χριστουγεννιάτικα τραγούδια που μόνος σου δεν θα σκεφτόσουν και να φτιάξεις τη λίστα που θα σε συντροφεύει στις γιορτές.

AI και Χριστουγεννιάτικες συνταγές

Το φαγητό των Χριστουγέννων είναι η βάση των διακοπών. Από γεμιστή γαλοπούλα μέχρι χοιρινό κρέας στη σχάρα και μαριναρισμένη ρέγγα, οι περισσότερες χώρες γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με αρκετά νόστιμα, ζεστά και χορταστικά φαγητά. Είναι, όμως, μια από τις φορές που σπαταλούνται μεγάλες ποσότητες φαγητού.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το BBC συνεργάστηκε με δύο ομάδες επιστημόνων υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Στάντφορντ και το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις για να αναπτύξει αλγόριθμους που δημιουργούν νέες συνταγές από τα υπολείμματα χριστουγεννιάτικων φαγητών. Ο αλγόριθμος έχει δημιουργήσει μερικές νόστιμες και καινοτόμες συνταγές που ξεφορτώνουν τα υπολείμματά σας σχεδόν αμέσως (και όχι απαραίτητα με καλό τρόπο), όπως κροκέτες γαλοπούλας, μαύρο ψωμί Zabaglione και πολλές ακόμα που μάλλον δεν τρώγονται όλες…

AI και χριστουγεννιάτικες ταινίες

Φαίνεται να μην υπάρχουν σχεδόν όρια στον τρόπο με τον οποίο η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους κατά τις πολυάσχολες περιόδους των Χριστουγέννων. Εκτός από νόστιμες συνταγές και υπέροχα τραγούδια, οι αλγόριθμοι μπορούν επίσης να σας παρουσιάσουν εύκολες, αλλά συγκλονιστικές πλοκές ταινιών. Οι παρακάτω συντάκτες της τεχνητής νοημοσύνης Karen Hao και Will Knight έδωσαν έναν αλγόριθμο μηχανικής εκμάθησης 360 τίτλους και πλοκές χριστουγεννιάτικων ταινιών που βασίζονται σε δύο μοτίβα: χρησιμοποιώντας γράμματα για τη δημιουργία κόσμων από παρόμοιες λέξεις και χρήση λέξεων για τη δημιουργία προτάσεων από παρόμοιες προτάσεις.

Έτσι τα δύο περίεργα μυαλά κατέληξαν σε κάποια ακραία, αστεία και απλά περίεργα αποτελέσματα. Ανάμεσα στις ενδιαφέρουσες προτάσεις έχουμε: Το Χριστουγεννιάτικο Μίλι, The Lick Christmas, IT Santa και θα μπορούσε πολλές ακόμα!

Είτε σαν φαίνονται χρήσιμα όλα αυτά είτε όχι… εγώ θα ευχηθώ καλές γιορτές με ακόμα μεγαλύτερη νοημοσύνη, έστω και τεχνητή!