Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αγιοβασιλιάτικες cheesecake μπουκίτσες

Μια πρωτότυπη συνταγή για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους δεν θα μπορούσε να είναι άλλη απο ένα γλυκάκι με στολή του Άγιου Βασίλη.

Υλικά

18 σπασμένα oreo (1 ¾ φλυτζάνι περίπου)

2 ½ κ σ βούτυρο λιωμένο

2 κ σ Philadelphia

¼ φλ κρυσταλλική ζάχαρη

2 αυγά

½ κ γ Εκχύλισμα βανίλιας

1 1/3 φλ λευκή κουβερτούρα

½ και 1/3 φλ κρέμα γάλακτος

25 μικρές φράουλες

2 κ σ ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 325. Απλώνετε 2 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο με διαστάσεις 8χ8 εκ πάνω στο ταψί το ένα κάθετα και το άλλο οριζόντια. Βεβαιωθείτε πως εξέχει αρκετά το αλουμινόχαρτο απο το ταψί.Αλείφετε το αλουμινόχαρτο με το λιωμένο βούτυρο. Σε ένα μπωλ ανακατατεύετε τα σπασμένα μπισκότα με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα. Απλωνετε το μείγμα στο ταψί και το πιέζετε μέχρι να γίνει επίπεδο. Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας μίξερ με χαμηλή ταχύτητα ανακατεύεται το Philadelphia με την ζάχαρη για 30’’ μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Προσθέτετε τα αυγά και τη βανίλια και ανακατεύετε καλά ξανα. Σε ένα μπολ μικροκυμάτων βάζετε το 1/3 φλ της κρέμας γάλακτος μαζί με τη λευκή κουβερτούρα για 30’’ ανακατεύοντας ανα τακτά χρονικά διαστήματα. Ρίχνετε το μείγμα της λευκής σοκολάτας μέσα στο μείγμα του Philadelphia και ανακατεύετε ξανά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και στη συνέχεια απλώστε το πάνω στην κρούστα με τα oreo. Ψήνετε στον φούρνο για περίπου 40’ και στη συνέχεια αφήστε για άλλα 15’ το cheesecake μέσα στον φούρνο για να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια αφήστε στο cheesecake να αποκτήσει θερμοκρασια δωματίου για περίπου 30’ και καλύψτε το βάζοντας το στο ψυγείο για 6 ώρες. Μόλις είναι έτοιμο χρησιμοποιώντας τις προεξοχές από το αλουμινόχαρτο αφαιρέστε το απο το ταψί και κόψτε το σε τετράγωνα υπολογίζοντας το μέγεθος απο τις φράουλες. Σε ένα μπολ και χρησιμοποιώντας το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα ανακατεύετε το ½ φλ ζάχαρη κρέμα γάλακτος μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα και προσθέτετε σιγά σιγά την ζάχαρη άχνη. Τέλος απλώνετε την σαντυγί και προσθέτετε την κομμένη φράουλα στην κορυφή του cheesecake ενώ προσθέστε το υπόλοιπο μείγμα της σαντυγί σε ένα κορνέ ώστε να κάνετε τη φουντίτσα από το καπέλο.Σερβίρεται αμέσως!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας