Αυτός είναι ο μεγαλύτερος κουραμπιές στον κόσμο… και είναι ελληνικός!

Ξέρω τι θα πείτε…αν αρχίσουμε από τώρα τα γλυκά καήκαμε…για να μπαίνουμε στο mood σιγά-σιγά όμως, ψάξαμε και βρήκαμε τον μεγαλύτερο κουραμπιέ του κόσμου, ο οποίος δε θα μπορούσε παρά να είναι ελληνικός!

Δημιουργήθηκε (που αλλού;) στη Θεσσαλονίκη από τον αρχιζαχαροπλάστη Άγγελο Υποκαμισά, μέλος της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος, σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo. Ζύγιζε πάνω από 300 κιλά και για την παρασκευή του χρειάστηκαν 150 αβγά, 100 κιλά ζάχαρη άχνη, 150 κιλά αλεύρι, 70 κιλά βούτυρο, τέσσερα λίτρα κονιάκ και 20-30 κιλά αμυγδάλων!

kourampies

Λέμε “ζύγιζε” γιατί έχει ήδη…φαγωθεί προ πολλού από τους θεσσαλονικείς που βρέθηκαν στην παρουσίασή του, στις 22 Δεκεμεβρίου του 2013, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Φέτος δύσκολα περιμένουμε κάποιο αντίστοιχο ρεκόρ, δεδομένων των οικονομικών συνθηκών, αλλά δεν παύουμε να ελπίζουμε!!!