Αυτό είναι το τραγούδι των φετινών Χριστουγέννων!

Έχουμε στη διάθεσή μας το φετινό hit των Χριστουγέννων που δεν είναι άλλο από το  «Do They Know It’s Christmas» των Band Aid 30, το συγκρότημα που έχει «ειδικό σκοπό» και μεγάλη καλοσύνη με την υπογραφή του συγκροτήματος «ειδικού σκοπού» που φέρει την σφραγίδα του Μπομπ Γκέλντοφ.

Και μπορούμε να το αποκαλούμε hit διότι η ανταπόκριση του κόσμου είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή από τη στιγμή που έχει σημειώσει ρεκόρ πωλήσεων, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιρλανδού μουσικού!

Είναι ένα τραγούδι που μετράει 30 χρόνια ζωής και ο γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο Μπομπ Γκέλντοφ αποφάσισε να επαναλάβει την πρωτοβουλία Band Aid και να ενώσει 30 καλλιτεχνικές φωνές υπέρ αγάπης!

Το τραγούδι κυκλοφόρησε πριν από δύο ημέρες και τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα διατεθούν για την καταπολέμηση του ιού Έμπολα.

Στην πρώτη ηχογράφηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι: Bono, George Michael και Sting, Τότε τα έσοδα από τις πωλήσεις είχαν διατεθεί για την αντιμετώπιση του λιμού στην Αφρική. Το τραγούδι επανεκδόθηκε άλλες δύο φορές, το 1989 και το 2004.

Αυτή την φορά ήρθαν κοντά κοντά οι One Direction, ο Bono, o Ed Sheeran και άλλοι!

Το τραγούδι διατίθεται μόνο μέσω διαδικτύου, ενώ σε το CD single αναμένεται να κυκλοφορήσει σε τρεις εβδομάδες.