Αυτό είναι το ψηλότερο, αληθινό, χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα!

Είναι 39 ετών, έχει ύψος 33 μέτρα, είναι το ψηλότερο φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ελλάδας και βρίσκεται στα Τρίκαλα.  Είναι το δέντρο που βρίσκεται ακριβώς στο μέσον της κεντρικής πλατείας (Ηρώων Πολυτεχνείου) της πόλης.

Το δέντρο που ανήκει στην κατηγορία «σεκόγια», «μετακόμισε» στα Τρίκαλα το μακρινό 1977, όντας ήδη σε ύψος 3 μέτρα (είχε… μεστώσει δηλαδή). Ο τότε Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Κώστας Παπαστεργίου μετέβη στο Δασαρχείο Λαμίας, με τους τότε συμβούλους Γ. Ζωγράφο και Θ. Καλλιάρα. Μάλιστα ο Δασάρχης θεωρούσε ότι δεν θα μπορούσε να μεταφυτευτεί, προσπαθώντας να αποτρέψει έναν πρόωρο χαμό. Αλλά αυτό… μάλλον ήθελε το τρικαλινό χώμα.

Παρότι την πρώτη χρονιά κάπως άργησε να συνηθίσει το κλίμα με τα πολλά νερά, αναγκάστηκε η αρμόδια υπηρεσία να το… κουρέψει, για να πάρει… αέρα. Αμέσως, μετά, έγινε το δέντρο – σύμβολο της πλατείας, ξεπερνώντας σε ύψος τα 33 μέτρα. Στις δε παγωνιές των -22 βαθμών Κελσίου το 2001-2002, αυτή η ποικιλία (υπάρχουν κι άλλα ξαδελφάκια του στα Τρίκαλα) άντεξε, χωρίς να πάθει καμία ζημία, όπως δυστυχώς συνέβη με τα χιλιάδες άλλα δέντρα που υπέστησαν την πρωτόγνωρη για τα Τρίκαλα και τη χώρα «επίθεση» πάγου.

Πλέον, το δέντρο αυτό είναι υγιέστατο, αποτελεί σημείο αναφοράς για την κεντρική πλατεία, στέκει από ψηλά και  παρατηρεί κάθε αλλαγή στην πόλη.

Από trikalaview.gr