Τις κρύες μέρες του χειμώνα δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια καυτή μανιταρόσουπα που θα σου φτιάξει τη διάθεση και θα σε χαλαρώσει.
Υλικά
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους
3 μεγάλα μανιτάρια κομμένα σε κομμάτια
1 φλιτζάνι καλής ποιότητας λευκό κρασί
Λίγο γάλα καρύδας
2-4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι (και επιπλέον για το γαρνίρισμα)
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι σοτάροντας για 5 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν οι χυμοί τους. Προσθέτουμε το κρασί και σβήνουμε τη κατσαρόλα.
Ρίχνουμε το μισό από το μείγμα σε ένα blender και ανακατεύουμε με το γάλα καρύδας μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα στα τα πολτοποιημένα μανιτάρια και 2 φλιτζάνια ζωμό σε μια κατσαρόλα. Τέλος, προσθέτουμε θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 10 λεπτά.