8 πράγματα που είναι OK να μισείς τα Χριστούγεννα

Εντάξει ανήκω στην κατηγορία που αγαπούν το «πνεύμα» της εποχής, μόνο που τελικά αυτό συμβαίνει στην θεωρία γιατί στην πράξη είναι βλέπεις την καταναλωτική μανία των Χριστουγέννων και δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και άλλα πολλά που θα σου αναλύσω παρακάτω.

1. Ο χρόνος που πρέπει να περάσεις με τα πεθερικά

Και η σιωπηλή κρίση της πεθεράς σου, συχνά εκκωφαντική σχετικά με αυτά που φοράς για μια ακόμα φορά ή το τι τους μαγείρεψες. Μη σου τύχει.

2. Το οικογενειακό δράμα σε όλες τις εκδοχές του

Από συγγενείς που αγνοούσες εδώ και χρόνια την ύπαρξη τους, εκείνους που τους βλέπεις μια φορά τον χρόνο μέχρι και τα κουτσούβελα της θείας Μαρίτσας που σου τραβάνε τα μαλλιά.

3. Οι φίλοι σου που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους

Μπορεί να τους αγαπάς και να απολαμβάνεις την αγάπη τους αλλά όσο δεν ξέρουν ο ένας τον άλλον ειδικά σε κοινωνικές εκδηλώσεις οι σιωπηλές ζήλειες είναι γεγονός και μπορεί να μην το ευχαριστηθείς πραγματικά.

4. Όλο το σόι στο τραπέζι και όχι μόνο

Αυτό είναι ο μεγαλύτερος φόβος όλων των εποχών. Τρανό παράδειγμα; Εκτός από όλη την οικογένεια που έχει προσκαλέσει η μαμά σου, έχει φωνάξει και δύο πρώην σου γιατί βρε κοριτσάκι μου γλυκό δεν της αρέσει αυτός ο γάιδαρος που έχεις για νυν και εύχεται να τον χωρίσεις. Ίσως να έγραψε και γράμμα στον Άγιο Βασίλη για αυτό.

5. Το πάρτυ του γραφείου

Με ποιον θα πας; Τι θα βάλεις; Τι πρέπει να κάνεις; Πόσα ποτά πρέπει να καταναλώσεις; Και άλλες τέτοιες ερωτήσεις που αφορούν την πολιτική του γραφείου.

6. «Πότε θα παντρευτείς;»

Δέχεσαι έλεγχο εκείνες τις ημέρες από οικογένεια, φίλους καθώς και γείτονες. Κάθε φορά η ίδια ερώτηση από διαφορετικό άτομο. Ξέρω ότι είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσεις, κουράγιο.

7. Η κόλαση για τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια

Μάχη για να φτάσεις στο κέντρο που έχει κίνηση, μάχη για μια θέση πάρκινγκ, μάχη για το τελευταίο μπλουζάκι που θες να πάρεις στον καλό σου και εκείνη την ώρα στο τραβάει μέσα από τα χέρια μια άλλη.

8. Το να είσαι single

Και γύρω σου περπατούν βγαλμένα από ταινία χιλιάδες ζευγαράκια πιασμένα χέρι χέρι. Μη σου τύχει!