5 λάθη που κάνεις στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση!

Η ευτυχία κρύβεται στα μικρά πράγματα. Ένα από αυτά, είναι η συνάντηση φίλων σε σπίτι προκειμένου να στολιστεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο υπό των επίκαιρων τραγουδιών και των γλυκών εδεσμάτων. Έτσι ήταν η Κυριακή μου και για ακόμη μια φορά συνειδητοποίησα πόσο μαγικές είναι αυτές οι γιορτινές ημέρες.

Ας μιλήσουμε όμως για την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και τα λάθη που κάνεις σίγουρα. Ωραία είναι τα στολίδια, τα φωτάκια, οι γιρλάντες αλλά πρόσεξε λίγο με την υπερβολή γιατί μπορεί να χαλάσει πλήρως η αισθητική του σαλονιού και του σπιτιού γενικότερα. Μην κάνεις λοιπόν τα παρακάτω:

1. Φορτώνεις πολύ τον χώρο

Αντί για γιορτινή ατμόσφαιρα, το σαλόνι σου με τα τόσα στολίδια και διακοσμητικά γίνεται κιτς. Γι’αυτό πρόσεξε με την υπερβολή. Καταλαβαίνουμε ότι θες να μπεις για τα καλά στο χριστουγεννιάτικο mood, ωστόσο και τα λίγα μπορούν να δημιουργήσουν κάτι πολύ όμορφο.

christougenna

2. Επικρατεί μόνο το κόκκινο και το πράσινο

Αν και θεωρούνται παραδοσιακά και κλασσικά χρώματα των Χριστουγέννων, δεν είναι τα μοναδικά. Διάλεξε κάτι πιο χρυσό και ασημένιο, γιατί μπορούν να προσφέρουν μια ωραία αρμονία.

christougenna1

3. Το δέντρο δεν βρίσκεται σε σωστό σημείο

Αν βρίσκεται σε σημείο που ενοχλεί, τότε είναι προφανές ότι πρέπει να του αλλάξεις θέση. Κι ας μην είναι στο παράθυρο για να φαίνεται. Ας είναι σε κάποια γωνία του σαλονιού καλύτερα απ’το να πέφτουν κάθε τρεις και λίγο τα στολίδια.

dentro

4. Μην το παρακάνεις με την εξωτερικό χώρο

Για εσένα που έχεις αυλή στο σπίτι και θες να διακοσμήσεις και αυτή, τότε πρέπει να προσέξεις με την υπερβολή. Όσο πιο λίγα τόσο το καλύτερο.

christougenna2

5. Στολίζεις τα πάντα

Δεν αφήνεις καμία επιφάνεια χωρίς να βάλεις και κάτι διακοσμητικό. Όμως όσα περισσότερα βάζεις, τόσα περισσότερο χάνει και την αισθητική του το σπίτι.

christougenna3