4 τρόποι για να μην πάρεις κιλά τα Χριστούγεννα!

Ωραία τα Χριστούγεννα, αλλά κάθε φορά καταλήγεις με 3-4 παραπάνω κιλά απ’αυτό το δίχως σταματημό τσιμπολόγημα και τα πολλά τραπέζια που κάνει η οικογένειά σου. Σε νιώθουμε απόλυτα. Όταν τα μελομακάρονα κάνουν παρέλαση από μπροστά σου ή μάλλον το αντίθετο για να ακριβολογούμε, τότε προφανώς είναι αναπόφευκτες οι παραπάνω θερμίδες. Φέτος όμως θα κάνεις την διαφορά και θα τις αποφύγεις, αρκεί να προσέξεις τα παρακάτω:

1. Μην παραλείψεις γεύματα. Ακόμα και την ημέρα του ρεβεγιόν, όπου εκεί καταναλώνεις περισσότερο φαγητό, μην παραλείψεις τα προηγούμενα γεύματα. Το μεσημεριανό για παράδειγμα, μπορεί να είναι κάτι απλό και υγιεινό, και θα σε κρατήσει χορτασμένη για να μην πέσεις με τα μούτρα στα φαγητά του εορταστικού δείπνου. Κράτα την ισορροπία που χρειάζεσαι.

2. Μην ξεχνάς να τρως και λίγο υγιεινά. Όταν έχεις μπροστά σου όλες τις λιχουδιές, είναι δύσκολο να γεμίσεις το πιάτο σου με λαχανικά. Λογικό. Ωστόσο αν το κάνεις αυτό, θα δεις ότι θα χορτάσεις χωρίς να παίρνεις περιττές θερμίδες. Άσε το κρέας και όλα τα ωραία ανθυγιεινά για το ρεβεγιόν.

3. Μην το παρακάνεις με το ποτό. Με τα τόσα πάρτι και τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που έχεις να παρευρεθείς, θα πιεις σίγουρα λιγάκι παραπάνω. Πολύ παραπάνω για την ακρίβεια. Ωστόσο μπορείς να γλιτώσεις τα χειρότερα, αρκεί να πίνεις ποτά που δεν έχουν ζάχαρη όπως το τζιν. Διαφορετικά και το λευκό κρασί είναι μία καλή επιλογή.

4. Μετά τις γιορτινές ημέρες, επέστρεψε στην καθημερινότητά σου. Μην αφήσεις τις ημέρες να περνούν. Την επομένη κιόλας, φρόντισε να φας διαιτητικά και όχι με μεγάλες ποσότητες στο πιάτο σου, για να μπορέσει και ο οργανισμός σου να επανέλθει.

Εμιλυ Ευσταθίου Thats Life