4 Λόγοι για να ξεκινήσεις το τρέξιμο

Με τη νέα χρονιά και τους νέους στόχους να έχουν την τιμητική τους δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτούς η γυμναστική. Έτσι λοιπόν, αν δεν θέλεις να διαθέσεις χρήματα στο γυμναστήριο μπορείς να ξεκινήσεις τρέξιμο. Και εμείς σου δίνουμε 4 λόγους για να το ξεκινήσεις.

Διότι το τρέξιμο αλλάζει, επηρεάζει θετικά και «επεκτείνει» την κοινωνική σου ζωή 

Από τη στιγμή που ξεκινάς να τρέχεις ανήκεις σε μία κοινότητα. Σε μία ομάδα ανθρώπων που σε προσεγγίζουν, θέλουν να σε γνωρίσουν και να μιλήσουν μαζί σου. Όταν είσαι εκεί έξω πάντοτε βρίσκεται κάποιος που θέλει να σε γνωρίσει. Και ενώ στην αρχή ξεκινάς μόνη σου, σύντομα θα βρεις στο δρόμο σου κόσμο και ντουνιά…Follow them!

Το τρέξιμο σου χαρίζει την ευεξία του αθλητή και σε…φτιάχνει! 

Σύμφωνα με τους  New York Times, το τρέξιμο σε ανεβάζει ψηλά στον ουρανό. Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται, η «τροφή» που φτάνει στο μυαλό σε βάζουν σε μία κατάσταση που σε κάνει να τρέχεις «μες στην καλή χαρά».

Το τρέξιμο παράγει αντισώματα 

Σύμφωνα με το HowStuffWorks, τόσο το τρέξιμο και η ευτυχία δίνουν ώθηση στην παραγωγή των αντισωμάτων και των πρωτεϊνών που συνδέονται με το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Τα αντισώματα είναι στοιχειώδη συστατικά του ανοσοποιητικού μας συστημάτων, και παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη των ασθενειών

Άλλωστε οι καταθλιπτικοί είναι επιρρεπείς στις ασθένειες  σε σύγκριση με τους ευτυχισμένους. Το ενδιαφέρον είναι ότι το άγχος βάζει τους ανθρώπους σε μεγαλύτερο κίνδυνο για ασθένειες, όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης και εγκεφαλικά επεισόδια.

Το τρέξιμο ελέγχει και περιορίζει το άγχος 

Η άσκηση είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την καταπολέμηση του στρες. Είναι ένα σημαντικό όπλο που έχουμε στα πόδια και τα χέρια μας. Το τρέξιμο περιορίζει την της απελευθέρωσης της κορτιζόλης. Όταν είμαστε αγχωμένοι τα επίπεδα της κορτιζόλης ανεβαίνουν. Και ενώ η κορτιζόλη είναι σημαντική για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος δεν πρέπει να φτάνει στα ύψη διότι μετά έρχεται το κακό! Το τρέξιμο λειτουργεί κατασταλτικά και ευεργετικά!

Και τι παπούτσια θα φορέσεις;

Capture

adidas παρουσιάζει το νέο Ultraboost 19 σε ένα limited edition colorway που οδηγεί το iconic Triple Black στη νέα εποχή του running. Η νέα Dark Pixel πρόταση του brand είναι το δεύτερο από τα πέντε ολοκαίνουρια μοντέλα Ultraboost 19 που θα αποκαλυφθούν. Η απόχρωση του συγκεκριμένου μοντέλου είναι εμπνευσμένη από τον επαναπροσδιορισμό του adidas Ultraboost Triple Black, της πιο hype έκδοσης του running παπουτσιού. Το ξεχωριστό αυτό μοντέλο δημιουργήθηκε έχοντας ως βάση τα χρώματα της αρχικής έκδοσης ενώ διαφοροποιήθηκε μέσα από τη χρήση διαφορετικών υφών στη κατασκευή του.

Capture

H adidas λαμβάνοντας το feedback δρομέων από όλο τον κόσμο αποδόμησε το πρώτο Ultraboost και επανασχεδίασε την απλούστερη εκδοχή του, παρουσιάζοντας ένα παπούτσι που προσφέρει τη μεγαλύτερη απόδοση από ποτέ. Διαθέτει ολοκαίνουριο Torsion Spring ελαφριάς κατασκευής για ενισχυμένη στήριξη στο βηματισμό βηματισμό και τη γρήγορη κίνηση των δρομέων προς τα εμπρός. Η εξελιγμένη σόλα BOOST διαθέτει 20% περισσότερο υλικό στην ενδιάμεση σόλα σε σύγκριση με τα adidas Ultraboost της πρώτης γενιάς, ενώ προσφέρει μεγαλύτερη επιστροφή ενέργειας και το ενιαίο Primeknit 360 συνδυάζει την άνεση με την ανάλαφρη αίσθηση απόδοσης. Παράλληλα το αναβαθμισμένο 3D Heel Frame υποστηρίζει τη φτέρνα προσφέροντας τον απόλυτο συνδυασμό προσαρμοστικότητας και υποστήριξης. Το ολοκαίνουριο adidas Ultraboost 19 θα κυκλοφορήσει στην περιορισμένη έκδοση Dark Pixel online στις 4 Ιανουαρίου 2019, με επιπλέον limited edition εκδοχές να ακολουθούν μέχρι το επίσημο παγκόσμιο λανσάρισμα στις 21 Φεβρουαρίου 2019.