4 απλά βήματα για τη φροντίδα του αλεξανδρινού

Κανένα φυτό σε γλάστρα δεν χαρακτηρίζει τις γιορτές περισσότερο από ένα έντονο κόκκινο αλεξανδρινό. Σχεδόν δεν αισθάνεστε τα Χριστούγεννα χωρίς ένα ή δύο από αυτά τα χαρούμενα, υπέροχα χρωματιστά φυτά στο σπίτι σας.

Είναι τα πιο δημοφιλές ως φυτά εσωτερικού χώρου στα μέσα του εικοστού αιώνα, το αλεξανδρινό είναι στην πραγματικότητα ένα θαμνώδες δέντρο από το Μεξικό. Στην άγρια ​​φύση, ανθίζουν συνήθως τον Δεκέμβριο, γεγονός φυσικά που τα έκανε να είναι το χριστουγεννιάτικο φυτό.

Στις μέρες μας, το κόκκινο εξακολουθεί να είναι το πιο δημοφιλές χρώμα, αλλά κυκλοφορούν επίσης σε μυριάδες τύπους, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων κηλίδων ή σε διασκεδαστικές αποχρώσεις του ροζ, του πράσινου, του πορτοκαλί, του κίτρινου και του δαμασκηνί!

Ακολουθούν τέσσερα απλά βήματα που θα διασφαλίσουν ότι μπορείτε να το απολαύσετε σε όλη τη σεζόν.

Διαλέξτε το σωστό φυτό

Ψάξτε για φυτά που έχουν ερμητικά κλειστά μικροσκοπικά κίτρινα λουλούδια στη μέση. Θα πρέπει να είναι πρασινωπά. Καθώς ανοίγουν κιτρινίζουν, κάτι που δείχνει ότι το φυτό έχει ανθίσει για λίγο και μπορεί να μην αντέξει τόσο πολύ στο σπίτι σας. Αποφύγετε οτιδήποτε ρίχνει γύρη.

Προστατέψτε το φυτό σας όσο το μεταφέρετε στο σπίτι

Καλύψτε το φυτό σας όταν το φέρνετε στο σπίτι, ειδικά αν κάνει πολύ κρύο. Τα περισσότερα φυτώρια παρέχουν ένα πλαστικό κάλυμμα, αλλά αν δεν έχουν βάλει , μπορείτε να το καλύψετε με μια πλαστική σακούλα.

Τοποθετήστε το δίπλα σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο

Τα Poinsettias είναι τροπικά, γι’ αυτό αγαπούν το φως και αντέχουν τον ήλιο. Αλλά θα αντέξουν σχεδόν κάθε είδους φως. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε όπου θέλετε για να απολαύσετε το έντονο χρώμα τους.

Κρατήστε τα αλεξανδρινά σας καλά ποτισμένα

Τα Poinsettias προτιμούν τη σταθερή, ελαφριά υγρασία. Προσθέστε ένα περίπου φλιτζάνι νερό στο χώμα κάθε δύο έως τρεις ημέρες και, στη συνέχεια, αισθανθείτε το βάρος της γλάστρας – κάτι που είναι μια καλύτερη ένδειξη για το πότε θα ποτίσετε την επόμενη φορά. Απορρίψτε τυχόν νερό που κάθεται στο κάλυμμα του πιατιού ή του φύλλου. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι είναι ότι τα αφήνουν να στεγνώσουν για μια μέρα περίπου. Σε αυτή την περίπτωση, το φυτό θα αρχίσει να ρίχνει φύλλα για να προσπαθήσει να σώσει το ριζικό του σύστημα. Αν συμβεί αυτό, δεν υπάρχει επιστροφή. Το φυτό δεν πρόκειται να ανακάμψει φέτος, οπότε καλύτερα κομποστοποιήστε το και αγοράστε ένα νέο!