12 Δεκεμβρίου, ημέρα του Αλεξανδρινού: Ζήστε τη μαγεία των Χριστουγέννων με ένα Αλεξανδρινό

Στο ημερολόγιο των ασυνήθιστων εορτών, στη 12η Δεκεμβρίου το αλεξανδρινό κυριαρχεί, μιας και το όμορφο αυτό Χριστουγεννιάτικο λουλούδι έχει τη γιορτή του. Η συγκεκριμένη ημερομηνία έχει καθοριστεί ως ημέρα του Αλεξανδρινού από τα μέσα του 19ου αιώνα και γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο, καθώς η μέρα αυτή σημα τοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου βάζοντάς μας δυναμικά στο χαρούμενο, γιορτινό κλίμα.

Είναι η ιδανική ημέρα για να προσφέρουμε στους αγαπημένους μας ένα αλεξανδρινό. Είτε ως «ευχαριστώ», είτε ως ένα μήνυμα αγάπης ή μια μικρή χειρονομία εκτίμησης ένα αλεξανδρινό αποτελεί ιδανικό δώρο για κάθε περίσταση. Χάρη στα πολλά διαφορετικά χρώματα και σχήματα και με τα κατάλληλα αξεσουάρ το αλεξανδρινό μπορεί να γίνει μια μοναδική σύνθεση, που θα ικανοποιήσει κάθε γούστο. Ακόμη και χωρίς επιπλέον στολίδια, αυτό το φυτό με τα φωτεινά και πολύχρωμα αστεροειδή του φύλλα θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Η ημερομηνία αυτή, μέσα στην καρδιά του χειμώνα, είναι η ημέρα που πέθανε ο Joel Poinsett. Όντας ο πρώτος πρέσβης των Η.Π.Α στο Μεξικό, έφερε το Αλεξανδρινό στη χώρα του πριν από περίπου 200 χρόνια, οπότε και το φυτό ονομάστηκε Poinsettia προς τιμήν του. Με αφετηρία την  Αμερική, το Αλεξανδρινό ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι του για την κατάκτηση του κόσμου και στα μέσα του 19ου αιώνα, το Αμερικανικό Κογκρέσο όρισε την 12η Δεκεμβρίου ως Poinsettia Day (Ημέρα του Αλεξανδρινού) για να τιμήσει τον διπλωμάτη και μεγάλο φίλο του φυτού.

Στην Ευρώπη, το Αλεξανδρινό βρίσκεται εδώ και δεκαετίες στην κορυφή της λίστας των φυτών που πρωταγωνιστούν κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Η πορεία του ξεκίνησε στις αρχές του 20ού αιώνα, στην Καλιφόρνια, όταν ένα πωλητής κλαδιών Αλεξανδρινού είχε την ιδέα να παρουσιάσει το φυτό ως “Χριστουγεννιάτικο λουλούδι”. Το δημοφιλές φυτό διακρίνεται για την ομορφιά, τη φινέτσα και την ποικιλία του, αφού διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία σχημάτων και χρωμάτων, όπως λευκό, κόκκινο και ρόζ, με στρογγυλεμένα ή οδοντωτά φύλλα, έτοιμο να προσφέρει την λάμψη που χρειάζεται ένα γιορτινό σπίτι και να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Προσφέρετε και εσείς λοιπόν ένα Αλεξανδρινό στα κοντινά σας πρόσωπα για να δώσετε χρώμα στις γιορτινές μέρες και να στολίστε το σπίτι σας με πρωτότυπες και μοναδικές διακοσμητικές συνθέσεις!

Για να βρείτε πολλές και διαφορετικές διακοσμητικές ιδέες, αλλά και πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό για το αλεξανδρινό παρακαλώ επισκεφτείτε το  www.starsuniteeurope.eu και τη σελίδα μας στο Facebook στο https://www.facebook.com/StarsForEuropeGreece/.