10 συμβουλές για να στήσεις το τέλειο χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Ένα στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι πάντα ικανό να μας φτιάξει τη διάθεση, γι’αυτό και οι περισσότεροι στολίζουμε από Νοέμβρη και ξεστολίζουμε… τον επόμενο χρόνο! Μιας και το στόλισμα είναι μια διαδικασία που μπορεί να πάρει από μισάωρο έως και… τετράωρο+, ακολούθησε τις παρακάτω 10 συμβουλές μας ώστε το αποτέλεσμα να σε βγάλει ασπροπρόσωπη!

Μη συνδυάσεις πάνω από 2-3 χρώματα στο ίδιο δωμάτιο!

Αν έχεις συγκεκριμένο πολύχρωμο pattern στο μυαλό σου ίσως και να μπορείς να βάλεις ροζ κορδέλες, κόκκινες μπάλες, μπλε φωτάκια και πράσινο αστέρι, αλλά οι πιθανότητες λένε ότι το αποτέλεσμα θα φαίνεται ερασιτεχνικό και δε θα αναδείξει το χώρο όσο θα ήθελες. Προσπάθησε να μείνεις σε 2, άντε 3, χρώματα π.χ. κόκκινο – χρυσό, ασημί – γκρι, λευκό – ροζ – μωβ, χάλκινο – χρυσό – πράσινο κ.α.

Φρόντισε το δέντρο σου να έχει κατάλληλο μέγεθος!

Αν έχεις ένα πολύ μικρό δωμάτιο ένα δίμετρο δέντρο θα φαίνεται υπερβολικό, ενώ αν έχεις ένα πάρα πολύ μεγάλο δωμάτιο ένα δεντράκι του ενός μέτρου θα είναι ανεπαρκές. Γι’αυτό το λόγο προσπάθησε να κάνεις εικόνα στο μυαλό σου το χώρο όπως θα είναι διακοσμημένος, έτσι ώστε να αποφύγεις… ευτράπελα!

Τοποθέτησε το δέντρο σου έτσι ώστε να έχει «πλάτη»!

Είτε το βάλεις μπροστά από ένα τοίχο, είτε σε γωνία, το δέντρο σου δε θες να είναι στη μέση του δωματίου, καθώς θα κάνει το χώρο να φαίνεται μικρότερος, και πιθανώς να χαλάσει τη διακόσμηση που ήδη υπάρχει.

Μη το παραφορτώσεις!

Σίγουρα θες το δέντρο σου να φαίνεται γεμάτο και ζωηρό, αλλά όχι… καρναβάλι. Ιδανικά θες να έχεις οπτικό πεδίο μέχρι κάποια κλαδιά μέσα, έτσι ώστε να έχεις ένα αρκετά κομψό και γιορτινό χώρο!

Προσπάθησε να αποφύγεις το συνδυασμό γιρλάντες – κορδέλες – φωτάκια!

Όσο χαρά και να μας δίνουν όλα τα διαφορετικά χριστουγεννιάτικα στολίδια, άλλο τόσο είναι άσχημο θέαμα όλα μαζί. Προσπάθησε να κρατηθείς σε ένα από τα παραπάνω, άντε 2 αν τα συνδυάσεις σωστά μεταξύ τους!

Μη φοβηθείς να προσθέσεις πράσινη γιρλάντα γύρω από τον κορμό του δέντρου σου!

Αν προσθέσεις πράσινη γιρλάντα (αυτή που θυμίζει γρασίδι) σε σημεία κλειδί στο δέντρο σου θα το κάνεις να φαίνεται πιο γεμάτο και ζωηρό! Τύλιξε τη γιρλάντα γύρω από τον κορμό και μερικά κλαδιά και δες το δέντρο σου να παίρνει ζωή!

Μη φοβάσαι να πρωτοτυπίσεις!

Σίγουρα δε θες να το παρακάνεις, αλλά μη φοβηθείς να προσθέσεις κάτι που σε εκφράζει στο δέντρο σου. Ένα λούτρινο αντί για αστέρι στην κορυφή; Αστεράκια αντί για μπάλες; Μόνο γυάλινα στολίδια; Ολόχρυσο δέντρο; Μείνε σε ένα πρωτότυπο στοιχείο και αυτό σίγουρα θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη!

Μη διστάσεις να στολίσεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα!

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός είναι από τη φύση του μία διαδικασία ικανή να φέρει όλα τα μέλη μιας οικογένειας πιο κοντά, οπότε τι καλύτερο από το να ζητήσεις τη βοήθεια των αγαπημένων σου προσώπων;

Κάνε όσα διαλείμματα για γλυκό θες!

Οι γιορτές έρχονται – το ίδιο και η απενοχοποίηση των διαλειμμάτων για γλυκό.

Άσε τον εαυτό σου να περάσει καλά!

Η ουσία των γιορτών είναι να περνάμε καλά και να απολαμβάνουμε λίγο ποιοτικό χρόνο χωρίς άγχος και νεύρα. Μη το αφήσεις αυτό να περάσει χωρίς να το απολαύσεις!