10 μυστικά για το ιδανικό Xmas μακιγιάζ

Επειδή υπάρχουν διάφοροι τρόποι για αν κάνεις το μακιγιάζ σου με αποτέλεσμα να μπερδεύεσαι γιατί δεν ξέρεις πλέον ποιος είναι ο σωστός τρόπος, σε ενημερώνω ότι δεν υπάρχει σωστός τρόπος! Ο καθένας έχει τις ιδιαιτερότητές του οπότε δεν γίνεται να λειτουργούν όλοι οι τρόποι σε όλες τις επιδερμίδες.

● Ανέμειξε το foundation σου με το primer και για να γλυτώσεις λίγο χρόνο τα πρωινά αλλά και για να κρατήσει παραπάνω το foundation. Είναι σαν να φτιάχνεις τη δική σου BB κρέμα απλά με περισσότερη κάλυψη.

● Τα αντίθετα χρώματα ακυρώνουν το ένα με το άλλο. Άρα αν έχεις κοκκινίλες στο πρόσωπό σου βάλε ένα πράσινο concealer προτού βάλεις το foundation σου. Για να καλύψεις τους μαύρους κύκλους (που στην ουσία είναι μπλε-μωβ) βάλε κίτρινο concealer. Βάζοντας τα σωστά χρώματα στα σωστά σημεία θα πετύχεις ένα ομοιόμορφο πρόσωπο.

● Αν θέλεις να κάνεις ένα πολύ ελαφρύ eyeliner αλλά δεν μπορείς να το καταφέρεις με το υγρό σου, βάλε λίγη σκιά σε ένα λεπτό πινέλο και τράβηξε την γραμμή γύρω από τις βλεφαρίδες. Το εφέ θα είναι πολύ μαλακό και smoky… Τέλειο δηλαδή!

● Αν έχεις πρόβλημα να απλώσεις το ρουζ σου γιατί σου φεύγει πολύ ποσότητα και πρέπει να ξεβάφεσαι μετά, χρησιμοποίησε την επίπεδη μεριά του πινέλου του ρουζ. Θα μπορείς να ελέγξεις καλύτερα την ποσότητα που βάζεις.

● Για να κάνεις τα μάτια σου πιο μεγάλα και φωτεινά βάλε μια άσπρη ή μπεζ σκιά που να γυαλίζει στην εσωτερική γωνία του ματιού. Αμέσως θα αλλάξει το βλέμμα σου!

● Δοκίμασε να βάζεις ρουζ μόνο στα μήλα του προσώπου σου γιατί μπορεί να σου ταιριάζει καλύτερα απ’ ότι κατά μήκος των ζυγωματικών.

● Αν σου φεύγει το ρουζ κατά τη διάρκεια της ημέρας βάλε πριν το απλώσεις λίγη πούδρα.

● Για να έχει μεγαλύτερη διάρκεια το κραγιόν σου, βάλε αρκετές στρώσεις δηλαδή μόλις έχεις απλώσει την πρώτη ακούμπησε ένα χαρτομάντιλο για να φύγει η πολύ ποσότητα και μετά άπλωσε ξανά το ίδιο κραγιόν. Επανέλαβε όσες φορές χρειαστεί.

● Για να δώσεις πιο πολύ όγκος στις βλεφαρίδες και να φαίνονται πιο μαύρες, βάψε την εσωτερική γραμμή του πάνω βλεφάρου με το μαύρο μολύβι φρυδιών. Μην ανησυχείς, δεν θα βγάλεις το μάτι σου!

● Βάψε τα μάτια σου προτού απλώσεις το foundation. Η αλήθεια είναι ότι είναι μία από τις καλύτερες συμβουλές που έχω ακούσει γιατί πολλές φορές με τις σκιές πέφτουν πολλά υπολείμματα στα ζυγωματικά με αποτέλεσμα να μουντζουρώνεσαι. Τουλάχιστον αφού δεν έχεις βάλει τη βάση σου μπορείς να ξεβάψεις ότι σημεία θέλεις!