10 μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς στο χριστουγεννιάτικο Λονδίνο!

Δεν χωράει αμφιβολία, το Λονδίνο ανήκει ανάμεσα στους πιο «top προορισμούς» για τα Χριστούγεννα, καθώς εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται την Βρετανική πρωτεύουσα για να περάσουν πραγματικά «αξιομνημόνευτες στιγμές» και φυσικά να γεμίσουν τις μπαταρίες τους. Με λίγο ψάξιμο, θα βρείτε ότι υπάρχουν δεκάδες χριστουγεννιάτικες γωνιές που μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης για να τις επισκεφθείτε και να τις γνωρίσετε καλύτερα, ενώ παράλληλα υπάρχουν άπειρα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διασκεδάσετε και να περάσετε απλά… τέλεια! Όπως θα διαπιστώσετε άλλωστε ένα πολύ μεγάλο μέρος της πόλης είναι στολισμένο με απίθανες χριστουγεννιάτικες πινελιές και το μόνο βέβαιο είναι ότι εάν φέτος σας βγάλει ο δρόμος σας στο χριστουγεννιάτικο Λονδίνο το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να βαρεθείτε καθόλου.

Μπορείτε για παράδειγμα να ξεκινήσετε από την Oxford Street (η οποία είναι ιδανική για χριστουγεννιάτικο shopping), ενώ επίσης η περιοχή του Carnaby είναι βέβαιο ότι θα σας μαγέψει με τους εξεζητημένους και ιδιαίτερους φωτισμούς της. Επίσης, δεν γίνεται να μην περάσετε από το Covent Garden και το Hyde Park, αλλά και να κάνετε μία βόλτα στην πολυτελή Bond Street. Στη δε Regent Street τα 300.000 χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια δημιουργούν μία παραμυθένια ατμόσφαιρα, ενώ φυσικά και η ευρύτερη περιοχή του Chelsea θα σας αποζημιώσει παραπάνω (αν και το shopping ενδεχομένως να κοστίσει εκεί λίγο παραπάνω).

Φυσικά, η πόλη είναι διάσπαρτη με στολισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα, με την πλατεία Trafalgar να αποτελεί έναν πραγματικά top προορισμό για την χριστουγεννιάτικη βόλτα σας, ενώ αξίζει να περάσετε μία βόλτα και από το Claridge. Τέλος, για τους πιο εναλλακτικούς, οι όχθες του Τάμεση είναι σε αρκετά σημεία γεμάτες με μικρά points of interest (δοκιμάστε ζεστά ψημμένα κάστανα είναι “must”) που θα σας βάλουν για τα καλά στο κλίμα των Χριστουγέννων.

Σε γενικές γραμμές, το Λονδίνο είναι μία πόλη που τα Χριστούγεννα αλλάζει και που αξίζει να την επισκεφτείτε και να την γνωρίσετε από άκρη σε άκρη και πιστέψτε μας είναι… “παραμυθένια“!