Βελούδινη ταχινόσουπα για τη νηστεία Χριστουγέννων!

της Εμμανουέλας Φωτεινού, Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός

Συνταγή για γρήγορη και πεντανόστιμη ταχινόσουπα για την νηστεία… αλλά και όχι μόνο!

ΥΛΙΚΑ:

  • 3 πράσα
  • 2 καρότα
  • 1/2 γλυκοπατάτα
  • Λίγο σέλινο
  • 6-7 μανιτάρια κομμένα φέτες
  • 1 κουταλιά μαϊντανό
  • Αλάτι ,πιπέρι
  • 1 κούπα ταχίνι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά αλεύρι ολικής


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Πλένουμε και κόβουμε μικρά κομμάτια τα λαχανικά.
  2. Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει. Προσθέτουμε το αλεύρι και το γυρίζουμε μέχρι να ξανθίνει. Ρίχνουμε αρκετό ζεστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά το αλεύρι.
  3. Προσθέτουμε τα λαχανικά το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε την σούπα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά καλά.
  4. Όταν μαλακώσουν παίρνουμε λίγο-λίγο ζωμό και διαλύουμε σε μπολ το ταχίνι .Το προσθέτουμε στην σούπα και βράζουμε άλλα 5 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε την σούπα ζεστή.

Καλή όρεξη!

Πρότυπο κέντρο ευεξίας
Φωτεινού Εμμανουέλα
Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός 
Σπύρου Μερκούρη 56 (πλησίον μετρό Ευαγγελισμού)
210 7251933 – 6981395214