Ένα κρεμώδες μεθυστικό γλυκό με ξηρό σέρι και διπλή κρέμα, για τις φετινές γιορτές.
Συστατικά
- 1 πακέτο έτοιμα μπαστουνάκια παντεσπάνι
- 200ml ξηρό σέρι
- 250g κατεψυγμένα σμέουρα
- 1 x 75 g φακελάκι κρέμα σε σκόνη (ή φτιάξτε σπιτική κρέμα)
- 275ml διπλή κρέμα
- 50 g ζάχαρη άχνη
- 50g αμύγδαλα ξεφλουδισμένα, φρυγανισμένα
- 150 g φρέσκα σμέουρα, για γαρνίρισμα
Μέθοδος
- Στρώνουμε τα σφουγγάρια ομοιόμορφα στον πάτο ενός βαθύ γυάλινο μπολ σερβιρίσματος. Περιχύνουμε με το σέρι και αφήνουμε να μουλιάσει για λίγα λεπτά.
- Πασπαλίζουμε πάνω από τα σμέουρα σε ομοιόμορφη στρώση.
- Φτιάχνουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την αδειάζουμε ομοιόμορφα πάνω από το παντεσπάνι και τα σμέουρα. Βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά ή μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Εν τω μεταξύ, χτυπάμε με σύρμα την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαλακές κορυφές.
- Μόλις δέσει η κρέμα, απλώνουμε με κουτάλι την κρέμα και πασπαλίζουμε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες πριν το σερβίρουμε, προσθέτοντας τα φρέσκα σμέουρα την τελευταία στιγμή.
Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!